Δύο είναι τα μουσικά γεγονότα που ήρθαν τις τελευταίες μέρες να βάλουν φωτιά στα πηγαδάκια των συζητήσεων σε όλο τον κόσμο: Το νέο τραγούδι της Shakira, «Shakira: Bzrp Music Sessions, Vol. 53», με ξεκάθαρες αιχμές τόσο κατά του πρώην συζύγου της, Gerard Piqué, όσο και κατά της νυν συντρόφου του, Clara Chia και το «Flowers» της Miley Cyrus, που διηγείται τα συναισθήματα της τραγουδίστριας μετά τον χωρισμό της από τον επίσης άπιστο Liam Hemsworth.

Κι ενώ ο χωρισμός της Λατίνας τραγουδίστριας με τον άσσο του ποδοσφαίρου φαινόταν από την αρχή ότι θα ήταν επεισοδιακός, το νέο κομμάτι της Miley Cyrus ήρθε σαν έκπληξη, να ταράξει τους θαυμαστές, αποκαλύπτοντας μεγάλες αλήθειες, που έμειναν στο σκοτάδι για καιρό.

Η σύνδεση του «Flowers» με τον Liam Hemsworth έγινε ήδη από την ημέρα της κυκλοφορίας του τραγουδιού, αφού η 13η Ιανουαρίου είναι η ημέρα των γενεθλίων του ηθοποιού.

Ενισχύθηκε περαιτέρω με τους στίχους, στους οποίους η Cyrus αναφέρει, μεταξύ άλλων, το σπίτι τους στο Μαλιμπού, που κάηκε στις πυρκαγιές του Woolsey το 2018 και επιβεβαιώθηκε απόλυτα με το video clip, το οποίο έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στο σπίτι, στο οποίο φημολογείται ότι ο Hemsworth απατούσε την Cyrus με διάφορες άλλες συντρόφους.

Ένα ακόμη στοιχείο – κλειδί, το χρυσό φόρεμα της Cyrus είναι ίδιο με εκείνο που επέλεξε η Jennifer Lawrence στην πρεμιέρα του «The Hunger Games», όπου πρωταγωνίστησε με τον Liam Hemsworth, με τον οποίο φημολογείται ότι η σχέση τους ήταν κάτι παραπάνω από συναδελφική.

Τις τελευταίες ημέρες, το «Flowers» δίνει τη δική του μάχη για την κορυφή του Billboard Hot 100, αφού πέρασε μέρες ως το τραγούδι με τη μεγαλύτερη ροή σε Spotify και Apple Music.

Σε αντίθεση με το τραγούδι χωρισμού της Shakira, που κρύβει θυμό και είναι ξεκάθαρα πιο επιθετικό, το «Flowers» εστιάζει στη μετέπειτα φάση του χωρισμού. Η Cyrus είναι ήρεμη, συνειδητοποιημένη και επικεντρώνεται στην έννοια της αυτοφροντίδας.

Έτσι, χωρίς άμεσες αναφορές και επιπόλαια ξεσπάσματα, η Cyrus κατάφερε να ρίξει τα «καρφιά» της προς την κατεύθυνση που έπρεπε, χωρίς να χάσει στιγμή την αξιοπρέπειά της.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Cyrus υπήρξε το «μαύρο πρόβατο» αυτής της σχέσης, με την κοινή γνώμη να την θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη για τον χωρισμό της από τον άμεμπτο μέχρι πρότινος Hemsworth, καταδικάζοντάς την για τα τρυφερά στιγμιότυπα με την Kaitlynn Carter, πριν καν επιβεβαιωθεί ο χωρισμός της από τον ηθοποιό.

Έτσι, η τραγουδίστρια δέχθηκε «πύρινα» βέλη χωρίς να αντιδράσεις και, μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής, εκμυστηρεύτηκε την αλήθεια της μέσα από ένα ολόφρεσκο τραγούδι, αφήνοντας τους θαυμαστές της να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: Να «κατασπαράξουν» τον άπιστο Hemsworth στο Twitter.

Πολλοί, μάλιστα, δεν δίστασαν να συγκρίνουν την περίπτωση Cyrus – Hemsworth, με αυτή της Taylor Swift και του Jake Gyllenhaal, λέγοντας πως «η Cyrus έστειλε τον Hemsworth στη γωνία του Jake Gyllenhaal για να σκεφτεί τι έκανε».

https://twitter.com/cadlymack/status/1614542806999261185 https://twitter.com/Brooke_Paige15/status/1614667282323496963

Άλλοι έσπευσαν να τονίσουν μια πολύ εύστοχη σύγκριση με μια σκηνή από το «Wizards of Waverly Place», στην οποία η Selena Gomez ανακαλύπτει ότι κάποιος έβαλε λουλούδια στο ντουλάπι της. Ποιος είναι ο κρυφός της θαυμαστής; Μα φυσικά ο εαυτός της!

Μερικοί εστίασαν απλώς στη νέα επιτυχία της τραγουδίστριας, επικροτώντας το μήνυμα της αυτοφροντίδας. Όπως και να έχει, η Cyrus έδωσε στον κόσμο ένα κομμάτι που θα συζητείται για καιρό, , τονίζοντας κάτι που πρέπει να ακουστεί δυνατά: Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να μας αγαπά. Πρέπει πρώτα εμείς να φροντίζουμε τον εαυτό μας.