Η Taylor Swift είναι ένα όνομα της pop μουσικής που αναμφισβήτητα έχει απασχολήσει αρκετά το κοινό. Με το τραγούδι All Too Well ανέβηκε στην κορυφή του Billboard Hot 100- και παρέμεινε εκεί για μια εβδομάδα- με το κοινό να αποθεώνει τόσο τις καλλιτεχνικές της ικανότητες όσο και το μήνυμα το οποίο μετέφερε.

Το “All Too Well”, και το άλμπουμ Red, είναι ένα πραγματικό αριστούργημα διότι αποτυπώνει ένα πολύ συγκεκριμένο συναίσθημα.

Φυσικά το θέμα είναι οι σχέσεις αλλά και τα συναισθήματα μετά από έναν χωρισμό, όχι όμως όπως τα έχουμε συνηθίσει. Αντί να αρνείται την ομορφιά της σχέσης, η Taylor επιμένει ότι ο σύντροφός της δεν εκτιμούσε αυτό που είχε. Χαρακτηριστικά λέει: «Έχασες το ένα αληθινό πράγμα που γνώρισες ποτέ».

Ποια είναι όμως η αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του “All Too Well” της Taylor με ορισμένα άλλα τραγούδια όπως για παράδειγμα το Easy On Me της Adele το οποίο έχει κατακτήσει επίσης τα charts; Η Taylor είναι πρόθυμη να μείνει σε αυτά τα θλιβερά συναισθήματα, ενώ ταυτόχρονα ανακτά τη δύναμή της, χωρίς όμως να μειώσει τον εαυτό της.

Σε όλο το album, η Taylor ξεκαθαρίζει ότι παρόλο που δεν είναι τέλεια, τα πρότυπά της είναι υψηλά και αν δεν ικανοποιηθούν, θα αποχωρήσει. Πολλές γυναίκες παραμένουν σε τοξικές ή κακές σχέσεις, με συντρόφους που δεν φέρονται με σεβασμό.

Σε αυτές τις γυναίκες λοιπόν, το album Red υπενθυμίζει ότι δεν χρειάζεται να υπομείνουν καμία κακή συμπεριφορά. Πρέπει να έχουν την αυτοπεποίθηση να αφήσουν κάτι πίσω τους, αν δεν τους ταιριάζει.

Το να μένεις σε μια καταχρηστική σχέση με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν είναι ενθαρρυντικό, αλλά το να έχεις υγιή όρια σημαίνει να γνωρίζεις πότε είναι ώρα να πεις όχι, να φύγεις. Με αυτό το τραγούδι, η Taylor μας δείχνει ότι είναι απολύτως εντάξει να ξέρεις την αξία σου και να φύγεις με το κεφάλι ψηλά, όσο δύσκολο κι αν είναι.

Τέλος, η Taylor, σαν μια μεγάλη αδερφή, δίνει τη συμβουλή που χρειαζόμαστε μερικές φορές εμείς ως γυναίκες. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!

Υ.Γ: Στην ίδια βάση θα πατήσω και εγώ με τη φίλη μου την Taylor. Να έχεις υψηλά πρότυπα, μεγάλα όνειρα. Μα μην ανέχεσαι συμπεριφορές που καταπατούν τα θέλω σου ή και την ίδια την προσωπικότητά σου. Εάν κάποιος δεν σου φέρεται καλά, είσαι ελεύθερη να φύγεις χωρίς δεύτερες σκέψεις!