Η αυτοφροντίδα είναι η βάση για μια υγιή και στέρεη σχέση λένε οι ειδικοί κι εμείς δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε.

Πέρα από αυτό, η αυτοφροντίδα είναι το θεμέλιο για να έχεις μια ζωή αρμονική και ισορροπημένη. Είναι οι επιλογές που κάνεις, οι αποφάσεις που παίρνεις και ο τρόπος ζωής σου.

Πρόκειται για μια στάση ζωής, που αν αποφασίσεις να κρατήσεις, θα πρέπει να βγεις από το comfort zone σου και να αλλάξεις τον τρόπο που σε φροντίζεις.

Η αυτοφροντίδα λοιπόν, είναι ένας τρόπος να σε αγαπάς και να σε προσέχεις. Είναι μια συνειδητή επιλογή συμπεριφοράς, με την οποία θα είσαι καλά, θα περνάς καλά και θα φαίνεται. Γιατί πέρα από το σώμα, πρέπει να μάθεις να φροντίζεις και το πνεύμα, τον εσωτερικό σου εαυτό.

Πώς να σε φροντίσεις

Η αυτοφροντίδα είναι απλά μια αλλαγή πορείας. Για να το πετύχεις, πρέπει να αφουγκραστείς τις ανάγκες σου, να γίνεις εσύ προτεραιότητα του εαυτού σου και να εστιάσεις στο σώμα σου. Ξεκινάει από τη σωστή διατροφή, από τον τρόπο που κοιμάσαι, από τη σωματική άσκηση και τελειώνει στην ψυχική σου υγεία.

Η βάση είναι πάντα το σπίτι, το σώμα σου δηλαδή, το οποίο πρέπει να το φροντίσεις με βάση τις ανάγκες του. Κόψε το κάπνισμα, υιοθέτησε μια πιο υγιεινή διατροφή, ξεκίνα περπάτημα και απόλαυσε περισσότερο τις μικρές στιγμές ευτυχίας.

Φτιάξε δηλαδή, μια ρουτίνα ποιότητας, η οποία δεν θα σε βγάλει τελείως από τα νερά σου, αλλά αντίθετα θα σε βοηθήσει στην καθημερινότητά σου.

Παράλληλα, ασχολήσου και με την ψυχική σου υγεία. Βρες τι σε ενοχλεί και σε πικραίνει και απομάκρυνέ το. Βρες το θάρρος, να πεις όχι και να πάρεις αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, που όλο αναβάλλεις.

Ανακάλυψε ξανά τον εαυτό σου και βρες το εσωτερικό σου κίνητρο, τον δικό σου προσωπικό σκοπό. Απομάκρυνε τον εαυτό σου από τοξικούς ανθρώπους και τοξικές καταστάσεις και επένδυσε σε υγιείς σχέσεις.

Ζήτα βοήθεια, όταν βλέπεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα. Δεν είναι ντροπή και δεν είναι ήττα. Είναι ακόμα ένας τρόπος, να δείξεις στον εαυτό σου, ότι τον αγαπάς και ότι τον φροντίζεις.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Self Care (@selfcare)

Η σχέση σου με τη σχέση σου

Για να είσαι καλά με τους άλλους και κυρίως, με τ@ σύντροφό σου, πρέπει να είσαι καλά εσύ. Αν εσύ δεν είσαι συνδεδεμέν@ με τον εαυτό σου, τότε μην περιμένεις να συνδεθείς με τους άλλους.

Για να μπορέσεις δηλαδή, να κατανοήσεις τον άνθρωπό σου, να τον καταλάβεις, πρέπει πρώτα να δώσεις χώρο να το κάνεις αυτό. Κι όταν λέμε χώρο, εννοούμε πνευματικό χώρο, διάθεση και κατανόηση.

Αν για παράδειγμα, είσαι σε μια σχέση, στην οποία έχουν εμφανιστεί συννεφάκια, χωρίς όμως να συντρέχουν σημαντικοί λόγοι, κάνε ένα βήμα πίσω κι αφουγκράσου την κατάσταση.

Παρατήρησε τον άλλον και άνοιξε ένα δίαυλο επικοινωνίας. Εστίασε στα συναισθήματα τ@ και στους προβληματισμούς τ@, με διάθεση στήριξης και συμπαράστασης. Σταμάτα να πολεμάς και αποδέξου.

Για να πετύχεις όμως, αυτή την ειλικρινή επικοινωνία, χρειάζεται εσύ να είσαι καλά με εσένα. Να έχεις έρθει σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό, να έχεις λύσει τα θέματά σου και να έχεις μια υγιή σχέση με σένα.

Η αυτοφροντίδα λοιπόν, είναι το θεμέλιο μια στέρεης και υγιούς σχέσης. Είναι η βάση της επικοινωνίας και της αλληλοκατανόησης, της δεκτικότητας και της αποδοχής.

Είναι ο τρόπος για να συνδεθείς με σένα και με τους άλλους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Self Care (@selfcare)