Διασκεδάζεις αρκετά στη δουλειά; Μήπως θες μία έξτρα δόση παιχνιδιού στο χώρο εργασίας σου για να αλλάξει η ρουτίνα σου;

Το παιχνίδι δεν χρειάζεται να σταματάει όταν μπαίνεις στην ενήλικη ζωή. Οι μικρές δόσεις παιχνιδιού στην καθημερινότητα σου, στη δουλειά και στις σχέσεις σου θα αλλάξουν δραματικά την ποιότητα τους.  Ιδιαίτερα στη δουλειά, μία μικρή καθημερινή δόση παιχνιδιού μοιάζει απαραίτητη για να μην πλήττεις.

Ενσωμάτωσε ομαδικά, δημιουργικά projects

Η ομαδική δουλειά παίζει σημαντικό ρόλο στον εργασιακό χώρο. Μπορεί να αγαπάς το solo working, αλλά μία μικρή δόση ομαδικότητας πάντα αλλάζει τον ρυθμό της ρουτίνας σου. Τόλμησε να αναλάβεις κάτι συνεργατικό και θα δεις πόσο θα αλλάξει το πώς περνάς στη δουλειά.

Βάλε τα emoji, gif και memes στο εργασιακό chat

Η ομαδική συνομιλία της δουλειάς τείνει να μοιάζει βαρετή συχνά, ακριβώς επειδή υπάρχουν μόνο ειδοποιήσεις σχετικές με αυτή. Πρόσθεσε μερικές ευχάριστες νότες παιχνιδιού και σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και άλλοι. Μερικά emoji ή gif για να δείξεις το πώς νιώθεις για την ανακοίνωση ενός νέου project βάζει μια πιο διαδραστική νότα στη συζήτηση. Αν σε παίρνει, τα memes αποτελούν εξίσου μία καλή ιδέα.

Αισιόδοξες συζητήσεις

Κουβέντες που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνουν gossip. Το κουτσομπολιό ενώ μοιάζει να σας ενώνει εκείνη τη στιγμή, ειδικά αν έχετε τα ίδια παράπονα από κάποιον, δεν βοηθά μακροπρόθεσμα. Καλύτερα να θεμελιώσεις τις συζητήσεις σου σε πιο αισιόδοξες βάσεις. Μπορείς για παράδειγμα, να ζητήσεις από όλους να γράψουν ένα μέρος που θέλουν να επισκεφτούν. Κάτι σαν bucket list για ταξίδια. Έτσι, δημιουργείτε μαζί σχέδια και έχετε κοινή προσμονή για κάτι, κι ας μην κάνετε μαζί το ταξίδι.

Δημιουργικά παιχνίδια την ώρα του διαλείμματος

Μπορείς να εισάγεις την ιδέα κάποιου online game στην ομάδα σου. Λίγο trivial pursuit ή taboo αποτελούν μερικές μόνο ιδέες για να κάνει networking. Κι αυτό μία μορφή networking αποτελεί. Αν πάλι, θες στο break σου  να μείνεις λίγο μόνος σου, σου έχουμε και άλλη πρόταση. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική, πάρε μαζί σου το μπλοκ για λίστες ή πιθανά σκίτσα ή και το αγαπημένο σου παζλ. Αν φυσικά αυτά αποτελούν πηγή ενέργειας και διασκέδασης για εσένα.

Στο άκουσμα της λέξης παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι δεν βγαίνει η εκάστοτε δουλειά. Σημαίνει πως προσθέτεις μικρές πινελιές χαράς, αισιοδοξίας και fun σε αυτό που κάνεις καθημερινά. Αν η δουλειά σου δεν επιτρέπει λίγη ποσότητα παιχνιδιού, τότε ίσως καταλήγει σε απλή ρουτίνα.