Ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Τελευταία, είναι το Λεύκες On The Side. Ένας πολυθεματικός χώρος με αναφορές από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το αγαπημένο σου μπαρ; Γιατί;

Επειδή, αδυνατώ να ξεχωρίσω κάποιο από τα αγαπημένα μου wine bar, θα πω το Au Revoir της Πατησίων. Το πιο ετερόκλητο κοινό της πόλης στο πιο θρυλικό μαγαζί. Στα συν πως το έχω συνδέσει με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις.

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Ως λάτρης του κέντρου της πόλης, βρίσκομαι οικειοθελώς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με οποιαδήποτε αφορμή. Επίσης το 48 Espresso Wine Bar στο Γαλάτσι. Άπειρες επιλογές σε ποτό/φαγητί και το καλύτερο προσωπικό.

Υπάρχει κάποιος δρόμος που ονειρεύεσαι να έμενες εκεί κοντά;

Δρόμος, όχι… η ευρύτερη περιοχή της Πλάκας, είναι μία σταθερή φαντασίωση και ίσως το μοναδικό μέρος της Αθήνας που πιστεύω πως ακόμα και η πιο μικρή στιγμή της καθημερινότητας, μοιάζει με καρέ από κινηματογραφική ταινία.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Συνήθως, όταν κάνω ψώνια για τους άλλους αφιερώνω πολλή ώρα, στα δικά μου είμαι αρκετά γρήγορος και… στοχευμένος. Όταν θέλω να κάνω ένα ωραίο δώρο, λοιπόν, περνάω ώρες σε μαγαζιά όπως το love it.

Που θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

Δύσκολο ερωτηματολόγιο! Ανάλογα τον φίλο και την εποχή. Κάποιος που έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, πιστεύω πως θα ήθελε να δοκιμάσει κάτι μαγειρευτό – παραδοσιακό. Ίσως, στην Κυβέλη.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κυβέλη (@kyveli_kypseli)

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποσταλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει;

Την θέα από τον λόφο του Στρέφη! Όλη η πόλη στα πόδια σου με κόσμο να κάνει skate και παρέες να κοιτάζουν τον ουρανό.

Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Περισσότερο με σπίτια και μαγαζιά έχω αναμνήσεις (βλέπε το Hoxton πριν γίνει το μετρό στον Κεραμεικό), παρά με περιοχές. Σίγουρα, όμως, η πλατεία Εξαρχείων μου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Νομίζω χώροι όπως το Bios ή το T.A.F. / the art foundation είναι από τους πιο συνεπείς, δραστήριους και δημιουργικούς χώρους που υπάρχουν και θα ήθελα να είχαμε αρκετούς ακόμη, σαν αυτούς.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Θα μπορούσε να υπάρχει λίγη περισσότερη δημιουργικότητα και έμπνευση στη δημιουργία των χώρων, αρκετά δημοφιλή εστιατόρια μοιάζουν να ακολουθούν συγκεκριμένες φόρμουλες που έχουμε ξαναδεί. Στο κομμάτι της γαστρονομίας, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές για όλους τους τύπους.

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Επίσης, θεωρώ πως δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα αντίστοιχα του εξωτερικού #localforever.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου θα ήθελες περισσότερα… στην Αθήνα

Θα ήθελα να μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν τα ποτάμια της Αθήνας. Έτσι και αλλιώς, η Αθήνα είναι μία πόλη γεμάτη γοητευτικές αντιθέσεις, αν υπήρχαν ποτάμια να την διατρέχουν, θα μου φαινόταν ακόμη πιο μοναδική.