Η αστρολογία αποτελεί εδώ και χρόνια σημείο διένεξης μεταξύ των πιο δύσπιστων και ρεαλιστών και όσων συμμετέχουν σε διάφορες πνευματικές αναζητήσεις.

Οι τελευταίοι συμβουλεύονται τις ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου τους και επηρεάζονται από αυτά που ακούνε, ανησυχούν στο άκουσμα της έλευσης του ανάδρομου Ερμή και αποδίδουν με ευκολία στα άστρα ό,τι καλό ή κακό τους συμβαίνει.

Μπορεί να έχουν ακόμη και σχετική εφαρμογή στο κινητό τους και φυσικά σχολιάζουν αστρολογικά ό,τι τους πεις. Θα μπορούσαν ακόμη και να μαντέψουν τι ζώδιο είσαι.

Αν αναρωτιέσαι ποιοι είναι αυτοί που παίρνουν την αστρολογία τόσο σοβαρά, η απάντηση ενδέχεται να κρύβεται στο ζώδιό τους.

Για παράδειγμα, ο Ποσειδώνας κυβερνά το πνευματικό βασίλειο, το οποίο περιλαμβάνει οτιδήποτε θεωρείται απόκοσμο, όπως η αστρολογία. Ο Ιχθύς, λοιπόν, που κυβερνάται από τον Ποσειδώνα, είναι πολύ πιθανό να πιστεύει στην αστρολογία. Από την άλλη, ο Κρόνος είναι ένας πολύ σοβαρός πλανήτης, που σχετίζεται με κανόνες, περιορισμούς και γερά θεμέλια. Επομένως, ο κυβερνήτης του Αιγόκερου κάνει αυτό το ζώδιο πολύ δύσπιστο.

Υπάρχουν, φυσικά, κι άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στο αν κάποιος πιστεύει στην αστρολογία ή όχι, όμως το ζώδιο μπορεί να είναι πολύ ενδεικτικό.

Ταύρος

Κοιτώντας μόνο τα στοιχεία, τα ζώδια της γης είναι τα λιγότερο πιθανά να πιστέψουν στην αστρολογία. Άλλωστε, είναι γνωστοί για το ότι είναι πολύ πρακτικοί και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Ο Ταύρος, όμως, αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην αγάπη.

Αυτό το ζώδιο κυβερνάται από την Αφροδίτη, γι’ αυτό και οι Ταύροι είναι πολύ πιθανό να είναι οι τύποι που αναζητούν στο Google τη συμβατότητα με έναν άνθρωπο που τους ενδιαφέρει, για να δουν αν ταιριάζουν. Αν και δεν θα ξεγράψουν εντελώς κάποιον αν δεν είναι συμβατός αστρολογικά, τους αρέσει να γνωρίζουν τι μπορούν να περιμένουν από ένα άτομο με βάση το ζώδιό του.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου και το ξέρει καλά. Είναι ο άνθρωπος που επηρεάζεται τόσο από μια συγκινητική στιγμή, που εύκολα θα ξεσπάσει σε κλάματα, ζητώντας παράλληλα συγνώμη για την υπερβολική του ευαισθησία. Δεδομένου ότι ο κυρίαρχος πλανήτης τους είναι η Σελήνη, η διάθεση του Καρκίνου επηρεάζεται από τις φάσεις της σελήνης.

Μπορεί να υπάρξουν στιγμές κατά τη διάρκεια του μήνα που οι Καρκίνοι είναι λίγο πιο κακεντρεχείς από το συνηθισμένο, αλλά στη συνέχεια θα ζητήσουν συγγνώμη. Δημιουργούν, επίσης, ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους και την οικογένειά τους, επομένως αν κάποιο από τα αγαπημένα άτομα του Καρκίνου πιστεύει στην αστρολογία, είναι πολύ πιθανό να πειστεί να την ακολουθήσει και ο ίδιος.

Ιχθύς

Από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, οι Ιχθείς είναι το νούμερο ένα ζώδιο που πιθανότατα πιστεύει στην αστρολογία. Πρώτον, κυβερνώνται από τον ονειροπόλο Ποσειδώνα, ο οποίος κυβερνά όλα τα πράγματα που σχετίζονται με την πνευματικότητα. Αυτό περιλαμβάνει τη διαίσθηση, τις ψυχικές ικανότητες, τις εκδηλώσεις, τις φαντασιώσεις και τα όνειρα.

Εξαιτίας αυτού, οι Ιχθύες είναι πολύ συντονισμένοι με οτιδήποτε απόκοσμο, επομένως γι’ αυτούς η αστρολογία βγάζει απολύτως νόημα και δεν αποκλείεται να την συμβουλεύονται ανελλιπώς.