Αν ρωτήσεις έναν άνθρωπο τι φοβάται πιο πολύ, αρκετοί είναι εκείνοι που θα σου απαντήσουν ότι φοβούνται τη μοναξιά.

Για άλλους, πάλι, το να είναι μόνοι τους είναι επιθυμία και επιλογή. Πέρα από τον χαρακτήρα καθενός, αλλά και τις συνθήκες ζωής, υπάρχουν και αστρολογικοί παράγοντες που εξηγούν γιατί κάποιοι προτιμούν να είναι μόνοι τους και γιατί είναι πιθανότερο να είναι single.

Το ζώδιο ενός ανθρώπου αποκαλύπτει συνήθως τις ιδιορρυθμίες και τις δυνατότητές του. Υπάρχουν, όμως, πολλές πληροφορίες σε έναν αστρολογικό χάρτη που μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την ερωτική ζωή ενός ατόμου.

Το πού βρίσκεται η Αφροδίτη, για παράδειγμα, αποκαλύπτει πολλά για τις προτιμήσεις σου στον έρωτα. Η θέση του Άρη μπορεί επίσης να δώσει πληροφορίες για το αν ένα άτομο είναι πιο πιθανό να είναι σε σχέση ή single. Ο Άρης κυβερνά τις παρορμήσεις και την επιθετικότητα, αντικατοπτρίζοντας το κατά πόσο θα αναλάβεις δράση όταν πρόκειται για τις σαρκικές σου επιθυμίες.

Ο δεύτερος οίκος των αξιών και της αυτοεκτίμησης είναι επίσης μια καλή ένδειξη του τι είναι σημαντικό για σένα. Επομένως, αν ο δεύτερος οίκος σου είναι σε ένα ζώδιο που ενδιαφέρεται περισσότερο για την αυτοσυντήρηση παρά για τον ρομαντισμό, είναι πιθανό να σου αρέσει η solo ζωή.

Παρθένος

Κανείς δεν έχει τόσο υψηλά πρότυπα όσο ο Παρθένος: Τελειότητα ή τίποτα. Πρόκειται για ένα πρακτικό ζώδιο, που έχει πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, επομένως θα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την ενέργειά του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να αποχωρήσει από μια σχέση.

«Οι Παρθένοι είναι διαβόητα ελεύθεροι, επειδή φοβούνται μήπως χάσουν την ταυτότητά τους σε μια σχέση», λέει στο Bustle η αστρολόγος Desiree Roby Antila. «Προτιμούν να είναι μόνοι, παρά με τον λάθος σύντροφο».

Τοξότης

Στους Τοξότες δεν αρέσει η δέσμευση κι αυτό περιλαμβάνει και τις σχέσεις. Ένας Τοξότης είναι ελεύθερο πνεύμα και πρέπει να νιώθει διαρκώς ότι εξελίσσεται, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο στα πλαίσια μιας σχέσης. Επιπλέον, η ιδέα για οτιδήποτε σοβαρό αναστέλλει τη διάσταση της διασκέδασης που θέλουν να δίνουν σε όλα στη ζωή τους οι Τοξότες. Προτιμούν, επομένως, να είναι μόνοι τους, παρά να αναλάβουν την ευθύνη μιας σχέσης.

«Ο Τοξότης είναι το ελεύθερο πνεύμα του ζωδιακού, που κοιτάζει πάντα προς τον εκτεταμένο ορίζοντα», εξηγεί η Antila. «Το να μένουν σε ένα μέρος για πολύ καιρό έρχεται σε αντίθεση με τη φιλοσοφία τους για το πώς θέλουν να ζουν τη ζωή. Αν πρόκειται να δεσμευτούν, τότε θα το κάνουν με έναν άνθρωπο που θα τους επιτρέπει να νιώθουν ελεύθεροι και ικανοί να διευρύνουν τους ορίζοντές τους».

Υδροχόος

Για τον Υδροχόο, η ανεξαρτησία είναι πολύτιμη. Τους αρέσει να κάνουν πράγματα μόνοι τους και προτιμούν μια ζωή που δεν εξαρτάται από τις προσδοκίες μιας σχέσης. Γνωστοί ως λίγο ανορθόδοξοι, οι Υδροχόοι τείνουν να αμφισβητούν και να αψηφούν το status quo, ακόμη και όταν πρόκειται για την αγάπη.

«Ο Υδροχόος απολαμβάνει να κάνει ό,τι θεωρεί κατάλληλο, χωρίς να χρειάζεται πραγματικά μια συμβατική σχέση», εξηγεί η Antila. «Με κυβερνήτη τον Ουρανό, είναι δύσκολο να προβλέψεις τς κινήσεις ενός Υδροχόου κι ακόμα πιο δύσκολο να τους «φυλακίσεις». Πρόκειται για ένα ζώδο του αέρα, που αναζητά έναν σύντροφο έξυπνο, που δεν θα ασκεί πίεση στον Υδροχόο».