Εάν ονειρεύεσαι ακόμα τις διακοπές που πήγες και δεν μπορείς να ξεχάσεις, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτά τα μικροσκοπικά μπισκότα καρύδας με γλάσο ιβίσκου. Είναι γλυκά, ξινά και έχουν γεύση σαν καλοκαίρι!

Υλικά (για περίπου 35 μπισκότα):

  • ⅓ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ⅓ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ⅓ του φλιτζανιού καρύδα τριμμένη

Για το γλάσο:

  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο ιβίσκο ή τσάι ιβίσκου
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Φτιάξε πρώτα τα μπισκότα: Στο μπολ ενός μίξερ βάλε τη ζάχαρη άχνη, την κανονική ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο. Χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ και αφράτο. Πρόσθεσε τον κρόκο αυγού και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Πρόσθεσε το αλεύρι και χτύπα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. Ρίξε την καρύδα και ανακάτεψε με το χέρι.

Χώρισε τη ζύμη σε δύο μπάλες και μετάφερε το καθένα σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τοποθέτησε από πάνω άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε έναν πλάστη για να ισιώσεις κάθε μπάλα και να γίνει σαν ένα φύλλο πάχους περίπου δύο εκατοστών. Μετάφερε το στο ψυγείο και άφησέ το μέχρι να σφίξει, περίπου 3 ώρες.

Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στρώσε ένα ταψί με χαρτί περγαμηνής. Δουλεύοντας με ένα παγωμένο φύλλο ζύμης κάθε φορά, χρησιμοποίησε έναν στρογγυλό κόφτη μπισκότων 5 εκατοστών για να κόψεις τα μπισκότα, χωρίζοντάς τα περίπου 5 εκατοστά μεταξύ τους στο ταψί.

Ψήσε τα μπισκότα, ένα ταψί κάθε φορά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στο κάτω μέρος, 9 έως 11 λεπτά.

Φτιάξε το γλάσο: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλε το νερό να βράσει. Σε ένα μικρό μπολ για προστασία από τη θερμότητα, ρίξε το βραστό νερό πάνω από τα πέταλα του ιβίσκου. Στράγγιξε μέσα από ένα κόσκινο με λεπτό πλέγμα. Εναλλακτικά μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις βρασμένο τσάι ιβίσκου.

Κοσκίνισε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεσαίο μπολ και, στη συνέχεια, ρίξε αργά τον ιβίσκο, και ανακάτευε. Εάν είναι πολύ ρευστό το γλάσο, πρόσθεσε περισσότερη ζάχαρη άχνη.

Για να γλασάρεις τα μπισκότα, βούτα το μισό από κάθε ένα στο γλάσο και μετάφερε τα σε μια σχάρα για τουλάχιστον 30 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Vegan pancakes: οι 3 συνταγές που θα αναβαθμίσουν τα πρωινά σου γεύματα