Εκεί που λέμε ότι καμία dramedy για τους 30-και-κάτι δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ, ήρθε η νέα σειρά δια χειρός του Joseph Gordon-Levitt. Το Mr. Corman θα μπορούσε να είναι η σειρά της χρονιάς αν δεν είχε κάνει ένα πολύ σημαντικό λάθος.

Στο Mr. Corman, ο Josh είναι ένας δάσκαλος γύρω στα 30 που ξαφνικά αρχίζει να σκέφτεται αν έκανε καλά που ακολούθησε αυτή την καριέρα. Ξαφνικά, αρχίζει να σκέφτεται όλα αυτά τα “αν” για κάθε τομέα της ζωής του. Τι θα γινόταν αν τελικά γινόταν μουσικός, που τόσο ήθελε; Αν είχε βρει τον άνθρωπό του μέχρι σήμερα; Αν δεν ζούσε σε αυτό το σπίτι, αν δεν είχε αυτούς τους φίλους; Όλα αυτά βασανίζουν το μυαλό του και δίνουν στη σειρά τον αέρα της dramedy που χρειάζεται. Ωστόσο, ο Josh ξεχνά κάτι πολύ βασικό.

Ο Mr. Corman φαίνεται να ξεχνά -επιδεικτικά- το λευκό του προνόμιο

Για πολλούς θεατές, ο Josh είναι ένας ακόμα λευκός τύπος που βαριέται και δεν έχει με τι να ασχοληθεί. Έτσι, έχει το πλεονέκτημα να κάτσει να αναθεωρήσει κάθε πτυχή της ζωής του. Η υπαρξιακή του κρίση δεν προκύπτει από κάποια δυσκολία που βρέθηκε στο δρόμο του, αλλά από την ανάγκη του να βρει κάτι να ασχοληθεί. Στο τέλος της ημέρας -και του επεισοδίου- δεν σε νοιάζει καθόλου αν τελικά τα πράγματα θα πάνε καλά για εκείνον. Γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να σε πείσει για το πόσο δυσαρεστημένος είναι με τη ζωή.

Η πλοκή του Mr. Corman δεν είναι κάτι νέο. Όντας όμως εκπαιδευμένοι στο είδος του dramedy κι έχοντας δει τη Fleabag, ο Josh μοιάζει πλέον ένας πολύ επιφανειακός τύπος. Κυρίως, η εσωτερική του αναζήτηση μοιάζει περισσότερο με εγωισμό, παρά με απέλπιδα προσπάθεια του να βρει ποιος είναι. Κι όταν δεν είναι αντιπαθής, προσπαθεί να γίνει αστείος για τους άλλους ήρωες και για εμάς. Το μόνο όμως που ακούμε είναι μερικά cringe αστεία προηγούμενων δεκαετιών που δεν προκαλούν το παραμικρό μειδίαμα.

Ο Joseph Gordon-Levitt προσπάθησε να δημιουργήσει έναν ήρωα με τον οποίο θα ταυτιζόμασταν

Φαίνεται όμως από την ιστορία, πως είμαστε πολύ μακριά από τον ίδιο. Όχι μόνο εμείς, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ήρωες γύρω του που του υπενθυμίζουν συνεχώς ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Εκείνος απλά επιλέγει να φορέσει τις παρωπίδες του και να προχωρά στα τυφλά.

Josh, συγγνώμη, αλλά εδώ δεν καταφέραμε να βοηθήσουμε ολόκληρη Fleabag, και θα ασχοληθούμε μαζί σου;