Το να διαχειριστείς τα δικά σου οικονομικά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι το να πρέπει να διαχειριστείς τα οικονομικά σου ως ζευγάρι με κάποιον, ούσα μέσα σε μια σχέση. Ειδικά εάν ο σύντροφός σου έχει τελείως διαφορετικές συνήθειες και ιδέες σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών, η κατάσταση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Και φυσικά, το άγχος και η ανησυχία μεγαλώνουν.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά λάθη που κάνουν τα ζευγάρια όταν πρόκειται για τη διαχείριση των οικονομικών τους;

Αποφεύγουν να μιλήσουν για αυτό το θέμα

Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών τους είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Αυτό μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε επιπλέον οικονομικές δυσκολίες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αλλά μπορεί τελικά να διαλύσει τη σχέση. Άλλωστε τα χρήματα είναι από τους βασικούς λόγους που προκαλούν το χωρισμό των ζευγαριών.

Για αυτό είναι βασικό να έχετε πάντα ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τα χρήματα, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων και των εξόδων, των οικονομικών στόχων, των χρεών σας και άλλων σημαντικών θεμάτων.

Δεν κάνουν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό

Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουμε τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και όταν βρισκόμαστε σε σχέση είναι να μην έχουμε μακροπρόθεσμα πλάνα. Αυτό είναι κατανοητό από τη μία πλευρά αλλά έτσι πώς θα ξεκινήσεις να σχεδιάζεις τα μελλοντικά σχέδιά σου και να εργάζεσαι για αυτά;

Μια καλή ιδέα είναι ναι μεν να έχετε τους ατομικούς σας στόχους αλλά να μοιράζεστε και κάποιους κοινούς. Να μιλάτε για αυτούς, να αποταμιεύετε χρήματα και να προσπαθείτε μαζί να τους φτάσετε.

Δεν είναι ειλικρινείς

Το να μην λένε την αλήθεια για οικονομικά θέματα, όπως να κρύβουν χρέη ή να λένε ψέματα για αγορές που έκαναν, είναι ένα άλλο μεγάλο και πολύ σοβαρό λάθος που κάνουν τα ζευγάρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και μάλιστα μπορεί να επηρεάσει άλλους τομείς της σχέσης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να είστε ειλικρινείς και να επικοινωνείτε συχνά για τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 τρόποι για να αναπτυχθείς σε μια επιτυχημένη freelancer