Στο παρελθόν το να είσαι vegan σε έκανε αυτόματα να πιστεύεις πως πρέπει να στερηθείς μερικά από τα πιο αγαπημένα σου υλικά και φαγητά. Τώρα πια ξέρεις πως δεν χρειάζεται να στερηθείς τίποτα αφού για σχεδόν όλες τις συνταγές υπάρχει και η vegan εκδοχή τους.

Εδώ θα δεις πως να αναβαθμίσεις κάθε πρωινό σου γεύμα μέσα από 3 συνταγές για τα πιο νόστιμα vegan pancakes.

Οι απλές

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Annie (@nutsntings)

Υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 120 γραμμάρια βρώμη
  • 150 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο αμυγδάλου, για το τηγάνι

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου
  • 100 γραμμάρια φράουλες
  • 50 γραμμάρια μύρτιλα

Εκτέλεση:

Χτύπα σε ένα μπλέντερ τις μπανάνες μαζί με τη βρώμη και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάλε τες στο τηγάνι. Άσε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογύρισέ τες με μια σπάτουλα. Άσε για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμα.

Για extra πρωτεΐνη

Υλικά:

  • 250 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μπανάνες
  • 250 ml γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ένα φλυτζάνι goji berries, μουλιασμένα για να έχουν μλακώσει
  • λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. Πολτοποίησε τις μπανάνες και πρόσθεσέ τες στα goji berries. Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάλε τες στο τηγάνι. Άσε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογύρισέ τες με μια σπάτουλα. Άσε για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμα. Πρόσθεσε στο τέλος κανέλα ή τα αγαπημένα σου φρούτα.

Mε μπανάνα και φυστικοβούτυρο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Narumi (@oatmeal.diary_n)

Υλικά:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 100 γραμμάρια φυστικοβούτυρο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • δύο κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 150ml γάλα σόγιας
  • λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πολτοποίησε τη μια μπανάνα σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίξε 50 γραμμάρια φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου. Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια πρόσθεσε σταδιακά το γάλα σόγιας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Ζέστανε σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας σε μέτρια θερμοκρασία. Πάρε 2 μεγάλες κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάλε τες στο τηγάνι. Άσε για 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα και αναποδογύρισέ τες με μια σπάτουλα. Άσε για άλλα 2 λεπτά και είναι έτοιμα.

Σέρβιρε με το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και κομμάτια μπανάνας.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μπάρες δημητριακών με μαύρη σοκολάτα και σύκο