Έρχεται η ώρα που τα μαλλιά σου χρειάζονται μια ανανέωση και πρέπει να αποφασίσεις: Κομμωτήριο ή βαφή στο σπίτι;

Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Το κομμωτήριο κοστίζει περισσότερο και πιθανότατα θα χρειαστείς πιο πολλή ώρα. Από την άλλη, όμως, θα αφεθείς στα χέρια των έμπειρων επαγγελματιών, που σου εγγυώνται ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αν δοκιμάσεις να βάψεις εσύ τα μαλλιά σου, τα έξοδα είναι σημαντικά λιγότερα και μπορείς να το κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου, σε λιγότερο χρόνο.

Έχεις, όμως, να «παλέψεις» με τις ερασιτεχνικές σου ικανότητες, που μπορεί να σε αφήσουν με ένα πιο αμφίβολο αποτέλεσμα, αλλά και με μερικές πινελιές βαφής στο κούτελο, το αυτί και άλλα σημεία του δέρματός σου.

Η βαφή είναι προορισμένη για τα μαλλιά. Μόλις, λοιπόν, κάνει τη δουλειά της, θα βγει στο λούσιμο αρκετά εύκολα. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για το δέρμα. Ακόμη και μετά από ένα καλό μπάνιο, τα σημάδια της βαφής στο δέρμα σου μπορεί να επιμείνουν, κάνοντάς σε να αναρωτιέσαι πώς θα βγεις έξω σε αυτή την κατάσταση.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, αρκεί να ξέρεις τα μυστικά. Το μόνο που χρειάζεσαι, σύμφωνα με την hair stylist, Domenica Valenti είναι μερικά κοινά είδη οικιακής χρήσης.

Πώς αφαιρείται η μόνιμη βαφή μαλλιών από το δέρμα;

Η Valenti συμβουλεύει αρχικά να τρίψεις απαλά το σημείο του δέρματος που έχει λερωθεί με τη βαφή με έλαιο αμαμελίδας, που είναι ασφαλές για χρήση ακόμη και στο πιο ευαίσθητο δέρμα και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Αν η βαφή έχει μείνει σε σημεία όπως τα χέρια σου, θα χρειαστείς δύο είδη: υγρό απορρυπαντικό, όπως σαπούνι για τα πιάτα και λίγη μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε τα δύο, φτιάχνοντας ένα ενιαίο μείγμα και στη συνέχεια τρίψε με αυτό τα σημεία που έχουν λερωθεί με βαφή.

Πώς θα προλάβεις το «ατύχημα»

Η Valenti δίνει, επίσης, χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αποτρέψεις εξαρχής το ενδεχόμενο η βαφή να περάσει και στο δέρμα, εκτός από τα μαλλιά σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να θωρακίσεις το δέρμα σου, εφαρμόζοντας βαζελίνη, ειδικά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών. Η παχύρρευστη και λιπαρή μορφή της βαζελίνης δεν θα επιτρέψει στη βαφή να «κάτσει» πάνω στο δέρμα. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις το conditioner σου, «χτίζοντας ένα τείχος» στο περίγραμμα του προσώπου, ώστε να μην περάσει η βαφή από τα μαλλιά στο δέρμα.

«Δεν χρειάζεται να απλώσεις το προϊόν σε μεγάλη επιφάνεια. Φρόντισε να καλύψει ένα δάχτυλο από την αρχή του δέρματος. Αυτό θα εμποδίσει αποτελεσματικά τη βαφή να εξαπλωθεί στο δέρμα και θα αφαιρεθεί εύκολα όταν τελειώσεις τη διαδικασία», καταλήγει, μιλώντας στο Popsugar η Valenti.