Εσύ πόσες φορές την ημέρα πλένεις το πρόσωπό σου; Έχεις αναρωτηθεί εάν ο πρωινός καθαρισμός είναι ευεργετικός για την επιδερμίδα σου;

Είναι σωστό τελικά να πλένεις το πρόσωπό σου κάθε πρωί;

Πλύνε το πρόσωπό με χλιαρό νερό, χωρίς σαπούνι απλά για την αναζωογόνηση και σκούπισέ το με μία καθαρή και μαλακή πετσέτα. Στη συνέχεια, βάλε τη ενυδατική σου κρέμα, τις βιταμίνες, τους ορούς σου ή ό,τι άλλο επιλέγεις να βάζεις στην πρωινή σου ρουτίνα και μην ξεχάσεις στο τέλος και το αντηλιακό σου, που πάντα πρέπει να φοράς.

Πως θα σε βοηθήσει αυτό;

Το να παραλείψεις τον πρωινό καθαρισμό σου θα μπορούσε να βοηθήσει με την ξηρότητα του δέρματός σου, καθώς το πλύσιμο με σαπούνι το πρωί αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά του έλαια (παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιείς ένα ενυδατικό καθαριστικό).

Φρόντισε για έναν πολύ επιμελή καθαρισμό το βράδυ και ενυδάτωσέ το δέρμα σου το πρωί.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

Αν τώρα θες οπωσδήποτε να καθαρίσεις κάπως το πρόσωπό σου χωρίς να βάλεις σαπούνι, τότε κάνε το όπως οι γαλλίδες! Πάρε ένα Micellar Water, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα δέρματος, ρίξε μερικές σταγόνες σε ένα βαμβάκι και πέρασε το απαλά σε όλο σου το πρόσωπο (απόφυγε την περιοχή των ματιών). Με αυτόν το τρόπο και θα έχεις καθαρίσει το δέρμα σου και δεν θα έχεις προκαλέσει ξηρότητα σε αυτό. Συνέχισε κανονικά με τη ρουτίνα φροντίδας.

Tην αντίστοιχη εμπειρία της γράφει η συντάκτρια του TheEverygirl, Madeline Galassi: 

“Αφού παρέλειψα να πλένω το πρόσωπό μου το πρωί, παρατήρησα διαφορά στην ξηρότητα του δέρματός μου μέσα σε μερικές εβδομάδες. Ακόμα και αφού έβαζα τους συνηθισμένους ορούς και ενυδατικές κρέμες, το δέρμα μου έδειχνε ξανά ξηρό μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που έκανα τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μου. Σταματώντας τον πρωινό καθαρισμό άρχισα να παρατηρώ ότι ένιωθα το δέρμα μου πιο ενυδατωμένο για περισσότερο χρόνο. Ένιωσα ότι η λάμψη από τον ορό μου με βιταμίνη C και την ενυδατική μου κρέμα έδειχνε στην πραγματικότητα περισσότερο.

Τον τελευταίο μήνα περίπου, άρχισα να νιώθω πολύ πιο σίγουρη για το δέρμα μου, κάτι που δεν ένιωθα εδώ και πολύ καιρό. Ενώ το ξηρό δέρμα μου συνήθως με κάνει να νιώθω ότι δείχνω μονίμως μεγαλύτερη, έχω δει τη διαφορά αφού σταμάτησα τον πρωινό καθαρισμό. Τολμώ να πω, ότι πλέον θα περιέγραφα το δέρμα μου ως πιο ξηρό-φυσιολογικό παρά απλώς ξηρό, κάτι που δεν μπορούσα να πω εδώ και χρόνια.”