Δεν είναι μυστικό ότι είμαστε όλοι απασχολημένοι. Όλοι πάντα κάτι κάνουμε και ο ελεύθερος χρόνος μας μοιράζεται ανάμεσα σε τόσα πολλά πράγματα που το διάβασμα, μένει πίσω. Πολύ πίσω. Το πιο δύσκολο κομμάτι τελικά με τη λογοτεχνία είναι να βρεις το χρόνο να το κάνεις. Αν αγαπάς να διαβάζεις, νιώθεις σχεδόν ενοχικά που δεν έχεις το χρόνο που θα ήθελες για να αφιερώσεις στα βιβλία σου. Μπορείς όμως να δεις τα παρακάτω hacks που θα σε κάνουν να διαβάζεις περισσότερο πιο εύκολα. Αρκεί να προτιμήσεις το βιβλίο σου από την τηλεόραση ή το ατελείωτο scrolling. Κι αν όχι κάθε μέρα, έστω κάποιες.

Βρες το αγαπημένο σου είδος

Αν ξέρεις ποιο είδος βιβλίου προτιμάς, φρόντισε να έχεις στη βιβλιοθήκη σου περισσότερα από αυτά. Έτσι είναι πιο πιθανό να διαβάσεις κάτι με τα θέματα που αγαπάς, παρά κάποιο που προμηθεύτηκες επειδή –ας πούμε- ήταν best seller.

Δεν χρειάζεται να διαβάζεις μόνο πολυδιαφημισμένα βιβλία

Ένα βιβλίο-κινητή διαφήμιση είναι πρόκληση και πολλές φορές νιώθεις πως φωνάζει το όνομά σου. Όμως δεν είναι απίθανο να το ξεκινήσεις κι αν δεν έχεις χρόνο να το αφήσεις για κάποια άλλη στιγμή. Ειδικά αν δεν σε αφορά η θεματολογία του. Καλύτερα να αφιερώσεις το χρόνο σου σε κάτι που πραγματικά σου αρέσει και όχι σε αυτά που διαβάζουν όλοι οι άλλοι.

Δοκίμασε audio books

Άλλο ένα tip για να καταφέρεις να διαβάζεις περισσότερα βιβλία είναι το να δοκιμάσεις τα audio books. Σίγουρα ένα κανονικό βιβλίο έχει άλλη αίσθηση, όμως τα audio books είναι μία θαυμάσια εναλλακτική και μπορείς να το δοκιμάσεις ταυτόχρονα με κάποια άλλη ασχολία σου.

Να έχεις πάντα μαζί σου ένα βιβλίο

Δεν υπάρχει λόγος να βάζεις όριο στο χρόνο ή τις σελίδες που διαβάζεις. Έτσι μπορείς να έχεις πάντα ένα βιβλίο πάνω σου και να διαβάζεις για παράδειγμα όταν περιμένεις ένα λεωφορείο ή όταν περιμένεις στην τράπεζα.