Κρυώνει ο καιρός και ήρθε η ώρα να βάλουμε τα άνετα ρούχα μας, να φτιάξουμε το αγαπημένο μας ζεστό ρόφημα και να απολαύσουμε ένα βράδυ με κλασσικές φθινοπωρινές ταινίες παρέα με τους αγαπημένους μας ή και μόνοι μας.

Edward Scissorhands (1990)

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μου μια ταινία του Tim Burton. O “Ψαλιδοχέρης” είναι ένα ιδιαίτερο παραμύθι που συνδυάζει τη σωστή δόση ανατριχίλας με το κοινωνικό σχόλιο για τη προκατάληψη της κοινωνίας σε ό,τι θεωρείται διαφορετικό. Οι χιονισμένες σκηνές και τα γλυπτά από πάγο του Edward είναι δείγματα πραγματικής τέχνης ενός ευαίσθητου παρεξηγημένου αντιήρωα. Και η σουρεαλιστική σχέση του Johnny Depp ως Edward με τη Wynona Ryder ως Peg είναι ένας ύμνος για την απλότητα και την αντιφατικότητα του έρωτα.

Fantastic Mr. Fox (2009)

Σε σκηνοθεσία Wes Anderson και με την τεχνική του stop-motion κάθε πλάνο της ταινίας είναι μελετημένο προσεκτικά ως την τελευταία λεπτομέρεια. Η φθινοπωρινή παλέτα χρωμάτων, οι καλοσχεδιασμένες σκηνές και οι εκπληκτικές φωνές των George Clooney και Meryl Streep ζωντανεύουν το μυθιστόρημα του Roald Dalh. Ο φανταστικός κύριος Φοξ αποτυπώνει τη μελαγχολία του φθινοπώρου με μια συγκινητική και γεμάτη χιούμορ ιστορία που θα σε κάνει να λατρέψεις την αλλαγή της εποχής.

Harry Potter Collection (2001-2011)

Δεν θα ήταν Οκτώβρης αν δεν υπήρχε λίγη από τη μαγεία του Hogwarts στις οθόνες μας. Ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει για να μπούμε στο σωστό κλίμα αν όχι με μάγισσες και μάγους, καλικάντζαρους, τρολ και ιπτάμενες κολοκύθες; Χαλάρωσε λοιπόν το Σαββατοκύριακό σου απολαμβάνοντας έναν κλασικό ολονύχτιο μαραθώνιο Harry Potter με τη muggle παρέα σου.

Dead Poets Society (1989)

Με την επιστροφή στα θρανία ήρθε η ώρα να θυμηθούμε έναν από τους καλύτερους καθηγητές της μεγάλης οθόνης. Δεν μιλάω για άλλον φυσικά από τον Robin Williams στο ρόλο του John Keating, o οποίος εμπνέει τους μαθητές του μέσω του διαφορετικού τρόπου διδασκαλίας να αποβάλουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να σκεφτούν αντισυμβατικά ακολουθώντας τα δικά τους όνειρα και φιλοδοξίες.

You’ve Got Mail (1998)

Απόλαυσε το νοσταλγικό φθινόπωρο της Νέας Υόρκης, το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της γειτονίας και τις ειδοποιήσεις από τα email στον υπολογιστή καθώς δύο εχθροί γίνονται φίλοι και βρίσκουν την αγάπη στα πιο απίθανα μέρη. H διαδικτυακή ερωτική ιστορία του Joe Fox (Tom Hanks) και της Kathleen Kelly (Meg Ryan) δεν σταματάει ποτέ να είναι ανέλπιστα ρομαντική και διαχρονικά επίκαιρη.