Μετά από επιτυχίες όπως το Riverdale, το Gossip Girl -και το reboot του- ή το Elite, το επόμενο εφηβικό δράμα που μπήκε στις λίστες μας αμέσως είναι το Blood and Water του Netflix. Πρόκειται μάλιστα για την δεύτερη αφρικανική παραγωγή της πλατφόρμας μετά το Queen Sono. Mε τη δεύτερη σεζόν της σειράς να έχει ήδη κυκλοφορήσει, οι απανταχού θεατές πλέον παρακαλούν για τη συνέχειά της.

Τι συμβαίνει στο Blood and Water;

Αρχικά γνωρίζουμε την 16χρονη Puleng Khumalo που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της απαγωγής της αδερφής της στη γέννα. Η ίδια σαν επαγγελματίας ντετέκτιβ όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει πολλές απόπειρες να ανακαλύψει τι έγινε πριν 17 χρόνια. Όταν όλες οι υποψίες κινούνται γύρω από ένα πρόσωπο, την Fikile Bhele, η Puleng αλλάζει σχολείο για να βρίσκεται κοντά της και να μάθει αν όντως πρόκειται για την αδερφή της.

Τότε ξεκινούν και όλα όσα διαχωρίζουν ένα εφηβικό δράμα από όλα τα υπόλοιπα: σχολικές στολές, ίντριγκες, πάρτι, τσακωμοί και πολύ gossip. Πέρα, όμως από αυτή την ιστορία, εξελίσσεται και μία ακόμη σε δεύτερο επίπεδο και αφορά τον πατέρα της Puleng. Εκείνος κατηγορείται για σωματεμπορία και βρίσκεται πολύ γρήγορα στις αίθουσες του δικαστηρίου.

Η σειρά θίγει δύο καίρια ζητήματα της Νότιας Αφρικής

Τόσο οι απαγωγές αμέσως μετά τη γέννα, όσο και η σωματεμπορία είναι δύο ζητήματα που δεν έχουν εκλείψει ακόμη στη Νότια Αφρική. Μέχρι σήμερα, τα περισσότερα αφρικανικά αφηγήματα μάς έχουν δείξει μία πλευρά της χώρας που ζει μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια. Το Netflix φαίνεται να επενδύει σε παραγωγές που μας δείχνουν και τη άλλη όψη του νομίσματος. Μπορεί κάποιες περιοχές της Νότιας Αφρικής να ακολουθούν τα ευρωπαϊκά ή και αμερικανικά πρότυπα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι λείπουν και τα προβλήματα. Τα στατιστικά λένε ότι κάθε πέντε ώρες ένα παιδί εξαφανίζεται στη Νότια Αφρική. Όσο για τη σωματεμπορία, εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά.

Το Blood and Water έφτασε σήμερα να είναι μία από τις καλύτερες σειρές της πλατφόρμας. Πόνταρε στη συμπεριληπτικότητα και την ανάδειξη μερικών σοβαρών ζητημάτων της χώρας. Μένει μόνο να αποφασίσει αν θα επιστρέψει για την πολυπόθητη 3η σεζόν του.