Κουβαλάς μαζί σου παντού και πάντα ένα βιβλίο; Δεν χωράνε πλέον τα βιβλία σου στις βιβλιοθήκες και τα έχεις βάλει σε στοίβες μέχρι και στο πάτωμα;

Ήρθε η ώρα να επενδύσεις σε ένα e-book reader και σου προτείνω το πιο γνωστό από όλα, το Kindle.

1. Είναι ελαφρύ σαν πούπουλο

Τέλος πια στην ασήκωτη τσάντα που είναι τόσο βαριά γιατί αποφάσισες να κουβαλήσεις μαζί σου το αγαπημένο σου βιβλίο 900 σελίδων. Το Kindle με βάρος μόλις 200 γραμμαρίων ήρθε να σώσει τη πλάτη σου. Χωράει άνετα σε όποια τσάντα θέλεις να έχεις μαζί σου και ποτέ δεν θα μείνεις χωρίς κάποιο ανάγνωσμα.

2. Είναι η τέλεια λύση για τα ταξίδια

Δεν χρειάζεται να περιοριστείς σε ένα βιβλίο για τις διακοπές σου, ούτε θα ψάχνεις απεγνωσμένα κάποιο βιβλιοπωλείο σε περίπτωση που δεν σου αρέσει αυτό που πήρες μαζί σου. Το Kindle συγκεντρώνει όλα τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις σε ένα μέρος.

3. Δίνει μια πρακτική λύση στον αναποφάσιστο αναγνώστη

Δεν ξέρεις ποιο βιβλίο να επιλέξεις; Θέλεις μέσα σε μια εβδομάδα να διαβάζεις κάθε μέρα διαφορετικό βιβλίο ανάλογα με τη διάθεσή σου; Με το συγκεκριμένο gadget έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία. Εξερεύνησε καινούργιους συγγραφείς και καινούργιες κυκλοφορίες και βρες αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει.

4. Είναι ιδανικό για διάβασμα το βράδυ

Πόσες φορές έχεις απορροφηθεί τόσο πολύ με ένα βιβλίο που δεν θέλεις να το αφήσεις από το χέρι σου; Το Kindle δεν έχει σχέση με το διάβασμα σε tablet, laptop ή κινητό, καθώς έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό και η αίσθηση της ανάγνωσης που προσφέρει είναι όμοια με αυτή του κλασσικού έντυπου βιβλίου. Έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα της οθόνης σου χωρίς να ενοχλήσεις τον διπλανό σου που κοιμάται και να απολαύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο στο κρεβάτι.

5. Μπορείς να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου

Περιέχει ενσωματωμένο λεξικό που σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητάς γρήγορα τη σημασία λέξεων όσο διαβάζεις αλλά και να τις αποθηκεύεις ώστε να μπορείς να ανατρέξεις σε αυτές όποτε θες.

6. Σου δίνει δυνατότητες user-friendly ανάγνωσης

Μπορείς να υπογραμμίζεις, να σημειώνεις, να κατηγοριοποιείς τα βιβλία σου. Κάθε βιβλίο ανοίγει στη τελευταία σελίδα που βρισκόσουν, μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος της γραμματοσειράς, το προσανατολισμό του κειμένου, τη φωτεινότητα της οθόνης, να διαβάσεις σχόλια που έχουν επισημάνει άλλοι αναγνώστες. Έχεις τη δυνατότητα να διαλέξεις το δικό σου στυλ διαβάσματος για μια προσωποποιημένη αναγνωστική εμπειρία.

7. Συγχρονίζεται με το Goodreads

Μπορείς να συνδέσεις τον λογαριασμό σου στη γνωστή εφαρμογή και να αποθηκεύσεις αυτόματα τη πρόοδό σου στο reading challenge που έχεις θέσει.

8. Περιλαμβάνει και ηχητικά βιβλία

Αντί για ραδιόφωνο έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις με bluetooth το Kindle σου στο αμάξι και να ακούς το αγαπημένο σου βιβλίο να ζωντανεύει από εξαιρετικούς αφηγητές. Έτσι, περνάει ευχάριστα ο χρόνος σου αν είσαι κολλημένος στη κίνηση.

Σίγουρα η μυρωδιά και η αίσθηση του βιβλίου αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της συνολικής εμπειρίας του διαβάσματος και, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν θα σταματήσω να αγοράζω έντυπα βιβλία ούτε θα σταματήσω να συχνάζω στο αγαπημένο μου βιβλιοπωλείο.

Ωστόσο, με τη χρήση του e-book reader αναβάθμισα την εμπειρία της ανάγνωσης και πλέον διαβάζω περισσότερα βιβλία σε σχέση με πριν. Νιώθω σα να έχει αναζωπυρωθεί η σχέση μου με τη λογοτεχνία και έχω ανακαλύψει πολλούς νέους συγγραφείς που μου αρέσουν. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις για έναν βιβλιοφάγο που θέλει να εκσυγχρονίσει το αγαπημένο του χόμπυ.