Μετά τα πολύ συνηθισμένα “5 βιβλία που πρέπει να διαβάσεις πριν πεθάνεις” ή τα “5 βιβλία που πρέπει όλοι να έχουν διαβάσει μέχρι τα 30”, εμείς θα σου προτείνουμε 5 κλασικά βιβλία που καλό θα ήταν να τα προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου. Τώρα το αν θα τα διαβάσεις ή όχι είναι δικό σου θέμα. Εμείς σε αυτό το σημείο ενδιαφερόμαστε για την πληρότητα των ραφιών της βιβλιοθήκης σου σε ποιότητα κυρίως.

Εκατό Χρόνια Μοναξιά – Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ

5 κλασικά βιβλία που πρέπει να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου
Εκδόσεις Ψυχογιός

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σε πείσουν να διαβάσεις αυτό το βιβλίο σε κάποια φάση της ζωής σου. Απλά, αυτή η φάση μπορεί να μην είναι τώρα. Μπορείς απλά να το αφήσεις στη βιβλιοθήκη σου κι εκείνο θα περιμένει. Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκέζ μίλησε, μεταξύ άλλων, σε αυτό το βιβλίο για την αγάπη. Κατάφερε να την παρουσιάσει ως το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι. Και δεν είχε καθόλου άδικο.

Εν Ψυχρώ – Τρούμαν Καπότε

5 κλασικά βιβλία που πρέπει να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου
Εκδόσεις Πατάκη

Ο Τρούμαν Καπότε χρειάστηκε περίπου 6 χρόνια έρευνας για δημιουργήσει κάτι όπως αυτό το βιβλίο. Αποτελεί πλέον κλασικό κομμάτι στις λίστες με τα αληθινές ιστορίες εγκλήματος και μυστηρίου και είτε είσαι θαυμαστής του συγκεκριμένου είδους είτε όχι, είναι σίγουρο ότι θα σε συνεπάρει. Από τις λίγες ιστορίες που ξέρεις τη λύση του εγκλήματος εξ αρχής, θέλεις όμως να διαβάσεις μέχρι το τέλος.

Φρανκενστάιν – Μέρι Σέλεϊ

5 κλασικά βιβλία που πρέπει να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου2
Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Φρανκεστάιν της Μέρι Σέλεϊ θεωρείται ένας σύγχρονος Προμηθέας των καιρών μας. Eίναι από τα βιβλία που θα διαβάσεις εύκολα μέσα σε μόλις μία ημέρα, κι ας το έχεις δει να μεταφέρεται στην οθόνη και τη θεατρική σκηνή δεκάδες φορές. Και γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι το έγραψε ένα 18χρονο κορίτσι γύρω στο 1818. Τότε που τα κορίτσια δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με πλάσματα σαν τον Φρανκεστάιν, πόσο μάλλον με τη συγγραφή.

Ανεμοδαρμένα Ύψη – Έμιλι Μπροντέ

5 κλασικά βιβλία που πρέπει να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου3
Εκδόσεις Μίνωας

Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη είναι ένα βιβλίο που όχι απλά θα διαβάσεις, αλλά σίγουρα θα θες να ξαναδιαβάσεις. Αν έχεις το θάρρος να συγκαταλέγεις πολλά ρομαντικά βιβλία στη βιβλιοθήκη σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από εδώ. Μία καλή σύνοψη για το βιβλίο θα ήταν το “not your typical love story”, απλά τότε δεν υπήρχε Instagram και κανείς δε το σκέφτηκε. Ωστόσο, πλέον μπορούμε να πούμε ότι η ιστορία της Έμιλι Μπροντέ έφερε μία μικρή επανάσταση στον τρόπο που βλέπουμε τις ρομαντικές λογοτεχνικές ιστορίες.

Η Κυρία Νταλογουέϊ – Βιρτζίνια Γουλφ

5 κλασικά βιβλία που πρέπει να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου4
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως και όλα της Βιρτζίνια Γουλφ, αποτελούν αληθινή πρόκληση για τη βιβλιοθήκη σου. Δεν είναι εκείνα που θα σκεφτείς να πάρεις μαζί σου στις διακοπές ή την παραλία – ούτε μέχρι το μπαλκόνι. Ωστόσο αξίζουν την προσοχή σου αν είσαι σε mood να διαβάσεις κάτι περίπλοκο, ακολουθώντας πιστά τη σκέψη της συγγραφέα που μόνο λογοτεχνικά οργανωμένη δεν είναι.