Αν ασχολείσαι με τη μόδα, έχεις ακουστά τον ιδρυτή της εταιρείας Off-White, Virgil Abloh. Ο 39χρονος πρωτοπόρος της μόδας, είναι πολλά παραπάνω από απλά σχεδιαστής.

Έχει γεννηθεί στο Rockford, λίγο έξω από το Chicago, από γονείς μετανάστες από την Γκάνα. Έχει υπάρξει για χρόνια πολύ κοντά με τον Kanye West και λόγω της θέσης του ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο ανδρικό τμήμα της Louis Vuitton, το όνομά του μας έχει απασχολήσει. Σχεδιαστής, επιχειρηματίας, dj, καλλιτέχνης. Ό,τι έχει κάνει το έχει κάνει καλά και έχει ξεχωρίσει.

Αν λοιπόν δεν γνωρίζεις τον Virgil, είναι καιρός να τον μάθεις. Γιατί το όνομά του θα ακούγεται πολύ τα επόμενα χρόνια. Αν ήδη τον γνώριζες, σίγουρα σου έχουν ξεφύγει ορισμένα facts για αυτόν που δεν είναι και τόσο διαδεδομένα.

1. O Virgil γνώρισε τον Kanye West σε θέση πρακτικής για την εταιρεία Fendi στην Ρώμη το 2009

Αργότερα κατείχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο πρακτορείο Donda του Kanye, με αποτέλεσμα την ίδρυση της ταχύτατα ανερχόμενης εταιρείας με ρούχα του, Off-White.

2. Έχει αποφοιτήσει από σχολή πολιτικών μηχανικών και αργότερα αρχιτεκτονικής

Και οι δύο σχολές τον ενέπνευσαν και τον καθοδήγησαν εν τέλει στην ενασχόληση με τη μόδα.

3. Πριν από την Off-White, είχε ιδρύσει την πρώτη του εταιρεία, Pyrex Vision το 2012

Παρόλο που δε στάθηκε στην αγορά, με αυτό το λανσάρισμα δημιούργησε ντόρο γύρω από το όνομά του και αναδείχθηκε το ταλέντο του.

4. Έχει καταταχθεί στους 100 πιο ταλαντούχους ανθρώπους με επιρροή σύμφωνα με το Time Magazine

Λόγω του ότι πρόκειται για τον πρώτο αφρο-αμερικανό που εργάστηκε σε τόσο υψηλή θέση σε μια γαλλική εταιρεία (Louis Vuitton). Αλλά φυσικά και λόγω του ταλέντου του στη μόδα και την επιχειρηματικότητα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh στις

5. Από μικρός ασχολούταν πολύ με τα σπορ, κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Ακόμα τα αθλήματα αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινή του ζωή και στη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης.

6. Νεότερος έπαιζε ως dj σε clubs με το ψευδώνυμο Flat White

Έτσι έβγαζε το χαρτζιλίκι του πριν γίνει διάσημος. Επίσης, ασχολούνταν και με τη δημιουργία δικής του μουσικής.

7. H επιτυχημένη εταιρεία του, Off-White, έχει κάνει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα

Με brands όπως η Nike, η Moncler και η SSENSE, και σημαντικούς ανθρώπους όπως η τεννίστρια Serena Williams και η Hailey Bieber (η οποία τίμησε και τον γάμο της με outfit από την εταιρεία του Virgil).

8. Χρησιμοποιεί τα ρούχα του για να περάσει πολιτικά μηνύματα

Για παράδειγμα, τα χαρακτηριστικά εισαγωγικά πάνω στα ρούχα του κρύβουν αμφισβήτηση για τις κοινωνικές νόρμες. Επίσης, εντυπωσιακή είναι η πρωτοβουλία που πήρε το 2017, μετά την εκλογή του αμερικανικού προέδρου Donald Trump, όταν δημιούργησε σειρά με ρούχα που επεδείκνυαν τα πλεονεκτήματα της μετανάστευσης, της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης.

9. Ξεχωρίζει στον καλλιτεχνικό χώρο, πέρα από τη μόδα

Σχεδιάζει έπιπλα για την Ikea, έχει τη δική του σειρά homewear, και συμμετέχει σε εκθέσεις σε γκαλερί (η πιο σημαντική ήταν με τον Ιάπωνα καλλιτέχνη Takashi Murakami, που τον βοήθησε να εισχωρήσει στην λίστα των 100).

10. Πάντα κοιτάει μπροστά και το έργο του αντικατοπτρίζει το μέλλον

Προσαρμόζεται από εποχή σε εποχή. Μπορεί να διατηρεί στο σύνολο ένα κλασικό τόνο, αλλά τα ρούχα του φανερώνουν πρωτοπορία, πρωτοβουλίες και καινούργιες ιδέες. Αν δεν εμπνέει ο Virgil με τόσα ταλέντα και τόση διάθεση για αλλαγή και αυτοβελτίωση, ποιος θα μας εμπνεύσει;

featured photo: sohu.com