Το καλοκαίρι πάει χεράκι χεράκι με το αντηλιακό σου. Δεν χρειάζεται να είσαι στην παραλία για να βάλεις αντηλιακή προστασία. Επιβάλλεται να βάλεις πριν βγεις από το σπίτι.

Κι αυτό γιατί ο ήλιος, τον οποίο αγαπάμε πολύ και μας χαρίζει ευεξία κι ένα υπέροχο χρώμα, είναι παράλληλα κι εχθρός. Είναι πολύ δυνατός, προκαλεί εγκαύματα, πρόωρη γήρανση και ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα. Το αντηλιακό λοιπόν, είναι βασικό και υποχρεωτικό.

Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε αντηλιακά. Υπάρχουν αντηλιακά cruelty free ή φτιαγμένα από βιολογικά φυτικά συστατικά, υπάρχουν αντηλιακά για όλους του τύπους δέρματος, για όλες τις ώρες, για όλα τα σημεία του σώματος. Υπάρχουν αντηλιακά ακόμα, και για τα μαλλιά και για τα χείλια.

Και φυσικά, υπάρχουν αντηλιακά προσώπου με χρώμα. Ή foundation με δείκτη προστασίας. Το ερώτημα είναι όμως, αν είναι το ίδιο καλά και αποτελεσματικά με τα κανονικά αντηλιακά.

Η αλήθεια

Σύμφωνα με τα vlog της Dr. Day, ειδική δερματολόγο, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

Υπόθεση #1

Η αλήθεια είναι ότι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα αντηλιακά με χρώμα και τα foundation με SPF.

Γιατί ακόμα κι αν ένα προϊόν έχει δείκτη προστασίας, αυτό δεν το κάνει αντηλιακό. Κι εσύ χρειάζεσαι, ειδικά το καλοκαίρι, εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία.

Οπότε ή επιλέγεις ένα αντηλιακό με χρώμα ή απλά βάζεις το make up σου και μετά βάζεις το αντηλιακό.

Υπόθεση #2

Η ποσότητα είναι ένα θέμα. Γιατί δεν είναι απλά μια κρέμα, αλλά περιέχει και χρώμα. Οπότε ποιά είναι η σωστή αναλογία;

Η Dr. Day αναφέρει ότι το αντηλιακό είναι σαν κρέμα και πρέπει να εφαρμόζεται σαν κρέμα. Δεν αρκεί να πάρεις μια σταγονίτσα, σε μέγεθος μπιζελιού και να την απλώσεις.

Χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα για να καλυφθεί επαρκώς το πρόσωπό σου. Μια ποσότητα σε μέγεθος μπιζελιού, για το κούτελο, μια για κάθε μάγουλο και μια για το σαγόνι. Και φυσικά και για το λαιμό, που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνεις ακάλυπτο.

Υπόθεση #3

Μπορείς επίσης για μεγαλύτερη προστασία, να βάλεις αρχικά ένα κανονικό αντηλιακό προσώπου με μεγάλο δείκτη προστασίας κι έπειτα να προσθέσεις το αντηλιακό με χρώμα.

Αυτό θα σου προσφέρει μεγαλύτερη κάλυψη, σε περίπτωση που το δεύτερο έχει χαμηλό SPF.

Υπόθεση #4

Η σωστή σειρά παίζει μεγάλο ρόλο.

Αρχικά, το πρωί απλώνεις πολύ καλά ένα αντηλιακό, χωρίς χρώμα, με μεγάλη κάλυψη. Δίνεις, όπως είπαμε και παραπάνω, έμφαση στον λαιμό αλλά, και στην περιοχή γύρω από το στόμα.

Αφού το απλώσει και το αφήσεις να απορροφηθεί προχωράς στο επόμενο βήμα. Μπορείς λοιπόν, να βάλεις αντηλιακό με χρώμα ή foundation με αντηλιακό ή σκέτο foundation, bronzer και ότι άλλο θέλεις.

Υπόθεση #5

Ο σωστός τόνος σε ένα αντηλιακό με χρώμα είναι θέμα.

Οτιδήποτε είναι και κάτι άλλο εκτός από απλό make up, αλλοιώνει το χρώμα. Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος για να αποφύγεις την αντηλιακή σου προστασία. Δεν θα κινδυνέψεις να πάθεις καρκίνο του δέρματος για λίγο foundation.

Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να βάζεις πρώτα το αντηλιακό σου, καλύπτοντας όλο το πρόσωπο και μετά να προσθέτεις μια ελαφριά φόρμουλα make up.

Το σημαντικό είναι να μην βγαίνεις χωρίς αντηλιακή προστασία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι, το make up σου δεν θα είναι αψεγάδιαστο.

Άλλωστε, είναι καλοκαίρι και χρειάζεται να έχεις ένα πιο ανάλαφρο μακιγιάζ. Αντηλιακό όμως, χρειάζεται να έχεις οπωσδήποτε.

Γιατί δεν είναι απλά θέμα αισθητικής. Είναι θέμα υγείας