Όσες φορές κι αν το τονίσουμε, ποτέ δεν είναι αρκετό: το αντηλιακό πρέπει να αποτελεί μέρος της skincare ρουτίνας σου όλο το χρόνο. Ακόμα και ο ήλιος δε σου φαίνεται τόσο δυνατός, ή έχει συννεφιά, η ακτινοβολία μπορεί και πάλι να βλάψει το δέρμα σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αντιμετωπίζεις όπως ακριβώς την ενυδατική κρέμα σου. Τι θα κάνεις, όμως, τώρα που οι ηλιόλουστες μέρες θα είναι περισσότερες και θα χρειαστεί να το ανανεώνεις πιο συχνά ενώ φοράς makeup;

Αρχικά, γιατί πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό σου;

To SPF του αντηλιακού σου σίγουρα δε μπορεί να καταφέρει να σε προστατεύει όλη τη μέρα. Από τη στιγμή που έρθει σε επαφή με τον ήλιο, η ισχύς του αρχίζει να μειώνεται. Έτσι, μέχρι το μεσημέρι είναι πολύ πιθανό να έχει εξαλειφθεί κι εσύ ακόμα να νομίζεις ότι είσαι καλυμμένη. Για να μην πούμε ότι κάθε φορά που ιδρώνεις ή φοράς τη μάσκα σου ή ακουμπάς το πρόσωπο σου, το αντηλιακό σου φεύγει λίγο λίγο.

Ακόμη, λοιπόν, κι αν το έχεις εντάξει στην καθημερινότητά σου, μία εφαρμογή μέσα στη μέρα δεν είναι αρκετή. Και εδώ έρχεται το tricky κομμάτι της υπόθεσης. Πώς θα ανανεώσεις το αντηλιακό σου, ενώ φοράς ήδη το makeup σου κι έχεις κάνει το μακιγιάζ σου για τη μέρα;

Η εύκολη ανανέωση του αντηλιακού σου βασίζεται στη σύνθεσή του

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται κάποιο μυστικό κόλπο με το οποίο θα ξαναεφαρμόσεις το αντηλιακό σου. Όλα έχουν να κάνουν με την επιλογή του αντηλιακού. Το ιδανικό θα ήταν να διαθέτεις δύο: ένα που θα εφαρμόζεις κάθε πρωί κι ένα που θα έχεις πάντα μαζί σου. Το πρώτο μπορεί να είναι ένα αρκετά ενυδατικό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα λειτουργεί και σαν βάση για το makeup σου.

Ωστόσο, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική στην επιλογή του δεύτερου. Εκεί θα πρέπει να διαβάσεις πολύ καλά τις λεπτομέρειες στο πίσω μέρος της συσκευασίας για τη σύνθεσή του. Θα προτιμήσεις ένα αντηλιακό σε μορφή σπρέι, αποκλειστικά για πρόσωπο και λαιμό. Θα προσέξεις να έχει ματ αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μη γυαλίζεις περισσότερο όσο περνά η μέρα. Τέτοιου είδους αντηλιακά προστατεύουν το πρόσωπο σου και από τους ρύπους της ατμόσφαιρας που απορροφά το πρόσωπο σου.

Τα αντηλιακά αυτά δεν έχουν τη γαλακτερή μορφή των κλασικών που έχεις συνηθίσει. Έτσι αυτόματα η εφαρμογή τους γίνεται αρκετά εύκολη. Αρκεί να ψεκάσεις από μία συγκεκριμένη απόσταση σε όλο το πρόσωπο σου και αυτό θα κάνει τη δουλειά του. Ουσιαστικά, όπως θα έκανες με οποιοδήποτε άλλο δροσερό mist για το πρόσωπο.

featured image: @JulieK