Δοκίμασε αυτήν τη συνταγή για να φτιάξεις κέικ με γεύση Aperol spritz, το οποίο δανείζεται όλη τη γλυκόπικρη, εσπεριδοειδή γεύση από το κλασικό καλοκαιρινό ρόφημα.

Το κέικ γιαουρτιού με πορτοκάλι είναι αφράτο και το ροζ γλάσο είναι ελαφρώς υγρό και απλά αρκετά γλυκό.

Είσαι στην Ιταλία; Όχι. Έχει σημασία; Όχι όταν έχεις αυτό για επιδόρπιο.

Τι θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι

¾ φλιτζάνι λάδι

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

⅓ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (από περίπου 1 πορτοκάλι)

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Γλάσο

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

2 κουταλιές της σούπας Aperol

Πώς να το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C. Στρώσε μια φόρμα για κέικ με λαδόκολλα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.

3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά, το γιαούρτι, το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν.

4. Ρίξε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη χωρίς σβόλους.

5. Ρίξε τη ζύμη στη φόρμα του κέικ και ψήσε μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο, για 40 με 45 λεπτά.

6. Για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη ζάχαρη και το Aperol να ενωθούν.

7. Όταν ψηθεί τελείως το κέικ, περίχυσε με το γλάσο.