Πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την ισχύ των ζωδίων. Κι όμως, αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, θα παρατηρήσουμε ότι πολλά από εκείνα που ισχυρίζεται η αστρολογία πράγματι ισχύουν.

Για παράδειγμα, όσοι ανήκουν στο ίδιο σε αρκετές περιπτώσεις μοιράζονται παρόμοια χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά που μπορεί να μαρτυρήσει η αστρολογία είναι η γοητεία και η σαγήνη.

Πράγματι, η γοητεία ενός ανθρώπου δεν σχετίζεται τόσο με την εμφάνισή του, όσο με τον χαρακτήρα του, τον αέρα που αποπνέει. Και το ποιοι άνθρωποι μπορούν να γοητεύσουν εύκολα τους άλλους δεν είναι καθόλου τυχαίο. Εκείνοι που μαγνητίζουν τους άλλους με ένα βλέμμα ανήκουν σε συγκεκριμένα ζώδια.

Ποια είναι αυτά; Το Bustle αποκαλύπτει:

Ταύρος

Ο Ταύρος κυβερνάται από την Αφροδίτη, γι’ αυτό και έχει ταλέντο στο να φτιάχνει τη διάθεση. Η ικανότητά του να κάνει τους άλλους να αισθάνονται άνετα είναι αυτό που καθιστά αυτό το ρομαντικό ζώδιο της Γης τόσο γοητευτικό. Μπορεί να δελεάσει τους άλλους χωρίς καν να προσπαθήσει.

«Η Αφροδίτη σχετίζεται με την ευχαρίστηση, έτσι οι άνθρωποι που γεννιούνται κάτω από το ζώδιο του Ταύρου είναι εξαιρετικά συνδεδεμένοι με τις πέντε αισθήσεις τους», λέει στο Bustle ο αστρολόγος Tamerri Ater. «Η σύνδεσή τους με τον δεύτερο οίκο του χρήματος στη σύγχρονη αστρολογία τους κάνει να διεκδικούν δυναμικά τόσο τα υλικά αγαθά, όσο και τον ρομαντισμό και τη συντροφικότητα».

Λέων

Ο Λέων δεν αισθάνεται την ανάγκη να κρυφτεί όταν αισθάνεται ερωτισμό. Είναι τολμηρός και άμεσος, γι’ αυτό και δεν δυσκολεύεται να γοητεύσει τους άλλους. Το ζώδιο της φωτιάς γνωρίζει ότι αξίζει πολλά και αξιοποιεί την αυτοπεποίθησή του για να σαγηνεύσει και να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του.

Η ευκολία του να γοητεύει εξηγείται και από το γεγονός ότι κυβερνάται από τον Ήλιο. «Δε μπορεί παρά να προσελκύσει και να αποπλανήσει τους άλλους, συχνά χωρίς καν να προσπαθήσει», λέει ο Ater.

«Ο Λέων συνδέεται επίσης με τον πέμπτο οίκο του ρομαντισμού, των γνωριμιών και του φλερτ στη σύγχρονη αστρολογία, κάτι που άλλωστε αντανακλάται στη λαμπερή του προσωπικότητα».

Ζυγός

Ο Ζυγός κυβερνάται από την ερωτική Αφροδίτη, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η αβίαστη ικανότητά του να συνδέεται με τους άλλους ελκύει απόλυτα τους πιθανούς εραστές του. «Ο Ζυγός είναι ένα βασικό ζώδιο του αέρα, επομένως σαγηνεύει με διαφορετικό τρόπο από τον Ταύρο, που κυβερνάται από την Αφροδίτη», εξηγεί ο Ater.

«Οι Ζυγοί είναι το ζώδιο της συνεργασίας, επομένως δεν μπορούν παρά να προσελκύσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι ελκύονται εύκολα και φυσικά από τους Ζυγούς».

Σκορπιός

Όποιος ξεκίνησε να διαβάζει αυτό το κείμενο και γνωρίζει μερικά βασικά πράγματα για τα ζώδια, δε μπορούσε παρά να περιμένει ότι ο Σκορπιός φυσικά και θα υπήρχε σε αυτή τη λίστα. Υπάρχει λόγος που οι Σκορπιοί είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πάθους και της οικειότητας. Τους κυβερνά ο Πλούτωνας και ο όγδοος οίκος του σεξ και των ταμπού.

Η μυστηριώδης φύση τους είναι μέρος της γοητείας τους. Τους αρέσει να αφήνουν τα πράγματα στη φαντασία πριν σε κάνουν να κολλήσεις μαζί τους.

«Κάθε ζώδιο συνδέεται με ένα μέρος του σώματος. Ο Σκορπιός, λοιπόν, κυβερνά τα γεννητικά όργανα», λέει ο Ater. «Επίσης, παραδοσιακά κυβερνάται από τον πλανήτη του πάθους και της πρωταρχικής ενέργειας, τον Άρη.

Σύγχρονος κυβερνήτης του είναι ο Πλούτωνας, ο πλανήτης που μαγνητίζει». Συνδυάζοντας αυτές τις δύο ενέργειες, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι πανεύκολο για έναν Σκορπιό να σαγηνεύσει και τελικά να κατακτήσει αυτό που θέλει.