Η φήμη τους ως drama queens μπορεί να προηγείται, αλλά δεν μπορούν να περιορίζονται μόνο σε συναισθηματικές εκρήξεις. Όπως τα συντροφικά τους ζώδια του Κριού και του Τοξότη, οι Λέοντες θέλουν να φέρουν φως σε όλους γύρω τους. Είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και είναι πολύ προστατευτικά και εδαφικά στον εσωτερικό τους κύκλο.

Αν και μπορεί να φανούν περήφανα και με αυτοπεποίθηση, τα λιοντάρια έχουν στην πραγματικότητα μεγάλες καρδιές και μπορεί να υψώσουν έναν τοίχο μέχρι να καταλάβουν ότι είστε αξιόπιστοι.

Για αυτό και βλέπουμε μεγάλες εναλλαγές και διαφορές σχετικά με το πόσο ταιριάζουν με τα υπόλοιπα ζώδια.

12. Λέων και Σκορπιός

Αυτά τα δύο υπέρτατα ζώδια δύναμης του ζωδιακού κύκλου, που αντιπροσωπεύουν την ένταση ανάμεσα στο να θέλεις να σε αγαπούν και στο να θέλεις να σε φοβούνται δεν κάνουν εύκολα μαζί. Οι Λέοντες θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής (τους κυβερνά ο Ήλιος, άλλωστε), και οι Σκορπιοί είναι ακριβώς το αντίθετο. Οι Σκορπιοί πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι το μόνο άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά να εντυπωσιάσει ο σύντροφός τους, και αυτό είναι μια μεγάλη παραγγελία για έναν Λέοντα—μπορείτε να είστε ο Νο. 1 για αυτούς, αλλά θα θέλουν πάντα να εντυπωσιάζουν τους αριθμούς δύο έως το 100.

11. Λέων και Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι πολύ ευαίσθητοι, με διαίσθηση που τους συντονίζει με τον κόσμο με τέτοιο τρόπο που εμείς οι απλοί θνητοί που δεν είναι Ιχθύες δεν μπορούμε καν να δούμε (δεν αποτελεί έκπληξη αν ταυτιστούν ως εμπαθείς). Οι Λέοντες, εν τω μεταξύ, είναι πολύ ριζωμένοι στην πραγματικότητα και αναζητούν κάποιον να το μοιραστούν μαζί του. Είναι πολλά που πρέπει να επεξεργαστεί ένας Λέων ώστε να μπορέσει να αποκτήσει επαφή με έναν Ιχθύ.

10. Λέων και Καρκίνος

Ενώ οι Καρκίνοι εκτιμούν μια ισχυρή, κυρίαρχη προσωπικότητα – ειδικά μια τόσο τολμηρή και γοητευτική όπως ο Λέων – χρειάζονται στρώματα συναισθηματικού βάθους για να νιώσουν ότι μπορούν πραγματικά να εμπιστευτούν έναν σύντροφο. Οι Λέοντες εννοούν αυτό που λένε και λένε αυτό που εννοούν, μερικές φορές χωρίς τον πρόσθετο έλεγχο ευαισθησίας που χρειάζεται ένας Καρκίνος. Μπορεί να ξεκινήσουν από ένα ρομαντικό μέρος, αλλά για να περάσουν αυτοί οι δύο τη φάση του μήνα του μέλιτος, δεν θα έχει να κάνει τόσο με αυτό που λένε αλλά με τον τόνο.

9. Λέων και Ταύρος

Οι Ταύροι και τα Λιοντάρια μοιράζονται δύο μεγάλες αγάπες: την πολυτέλεια και την περιποίηση. Όμως, ενώ στους Λέοντες αρέσουν τα ωραία πράγματα ως μέσο για να προσελκύσουν την προσοχή, οι Ταύροι είναι σε αυτό για την ίδια την ευχαρίστηση. Είναι αρκετά ιδιωτικοί, ειδικά στις σχέσεις, ενώ οι Λέοντες φορούν την καρδιά τους στα μανίκια τους. Και εκεί βρίσκεται η δυσκολία: Σε αυτά τα δύο αρέσουν τα ίδια πράγματα, αλλά η υπερβολική κοινή χρήση του Λέοντα συνήθως έρχεται σε σύγκρουση με την κτητική φύση του Ταύρου. Όπως το βλέπει ένας Ταύρος, όταν βρίσκει την ευτυχία, δεν υπάρχει λόγος να διαχέει τα συναισθήματα του στον υπόλοιπο κόσμο. Εν τω μεταξύ, ένας Λέων έχει τη σιγουριά ότι ακόμα κι αν μοιράζονται υπερβολικά, ο κόσμος δεν μπορεί να αντιγράψει ένα πρωτότυπο, ακόμα κι αν προσπαθήσει.

8. Λέων και Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι και οι Λέοντες είναι και οι δύο φιλόδοξα ζώδια. Αλλά ο Λέων είναι το μόνο: «Αν παραμείνω πιστός στον εαυτό μου, τα καλά πράγματα θα έρθουν στη θέση τους», και ο Αιγόκερως λέει, «Ναι, αλλά χρειαζόμαστε ένα υπολογιστικό φύλλο, πενταετείς προβολές και πρέπει να κλείσεις το φερμουάρ». Πραγματικά καταλήγει σε μια σύγκρουση διοικητικού στυλ: Οι Λέοντες είναι βασιλιάδες και οι Αιγόκεροι είναι πρόεδροι. Αλλά αν οι Αιγόκεροι θυμούνται ότι μερικές φορές εργάζονται σκληρά σημαίνει ότι παίζουν σκληρά, και αν ένας Λέων μπορεί να εκτιμήσει την εργασιακή ηθική που χρειάζεται για να απολαύσει τις επαίνους που δικαιωματικά τους αξίζουν, αυτά τα δύο άλφα μπορούν να ενωθούν.

7. Λέων και Παρθένος

Οι Παρθένοι μπορεί να τείνουν να είναι πιο εσωστρεφείς από το λιοντάρι του ζωδιακού κύκλου, αλλά ως τελειομανείς, θα κάνουν το παραπάνω μίλι για να δείξουν στους συντρόφους τους πόσο αφοσιωμένοι είναι. Εν τω μεταξύ, οι Λέοντες λατρεύουν να είναι περήφανοι για τους σημαντικούς τους άλλους και ενώ οι Παρθένοι μπορεί να ντρέπονται για την αυτοπροβολή, οι Λέοντες θα φωνάζουν στους ουρανούς για το πόσο επιτήδειοι και λαμπροί και τέλειοι όμορφοι και υποστηρικτικοί είναι (και ούτω καθεξής). Σίγουρα, οι Παρθένοι μπορεί να ντρέπονται από αυτή την κολακεία, αλλά αν ξέρουν ότι είναι ειλικρινής, κρυφά την αγαπούν.

6. Λέων και Υδροχόος

Ενώ οι Υδροχόοι μπορεί να είναι λίγο ψύχραιμοι για τον διάχυτο Λέοντα, αυτό που μοιράζονται είναι το πάθος τους για ιδέες. Τόσο οι Υδροχόοι όσο και οι Λέοντες είναι αρκετά σκεπτόμενοι, και τείνουν να απολαμβάνουν μια ζωηρή ανταλλαγή ιδεών – ειδικά όταν πρόκειται για πολιτική. Ο κίνδυνος είναι όταν και οι δύο ξέρουν ότι έχουν δίκιο (εμ, πάντα), η μάχη των εγωισμών μπορεί να είναι επική. Ευτυχώς, οι Υδροχόοι τείνουν να μην παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά, κάτι που θα τους βοηθήσει να περιηγηθούν στην προσωπική τους πολιτική ενώ βρίσκονται στην ίδια σελίδα για την πραγματική τους πολιτική. Αν μπορούν να το κάνουν αυτό, δεν θα τους τελειώσουν ποτέ πράγματα για να μιλήσουν — ή να υποστηρίξουν.

5. Λέων και Ζυγός

Η κόλλα που δένει έναν Ζυγό και έναν Λέοντα είναι καλή γεύση, γλυκιά μου. Μαζί, η γλώσσα της αγάπης τους είναι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή. Αυτό δεν είναι μόνο να ξοδέψετε πολλά χρήματα. έχει να κάνει με τη φυσική τους εκτίμηση για την τέχνη, την ομορφιά και την πολυτέλεια. Και ενώ οι Ζυγοί έχουν τη φήμη ότι είναι αναποφάσιστοι, οι Λέοντες είναι στην ευχάριστη θέση να ανέβουν και να οδηγήσουν το πλοίο.

4. Λέων και Λέων

Οι Λέοντες παίρνουν Λέοντες. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι οι μόνοι που καταλαβαίνουν πραγματικά πόση αγάπη πρέπει να δώσουν. Αυτό είναι ένα ζευγάρι που θα αναδείξει ο ένας τον αληθινό εαυτό του άλλου. Άλλωστε, ένας Λέων προσπαθεί συνεχώς να γνωρίσει τον αληθινό εσένα, αυτόν που κρύβεται πίσω από τις όμορφα επιμελημένες selfies του Instagram (δεν υπάρχει “Gatsbying” εδώ, άνθρωποι). Αυτοί οι δύο θα ωθήσουν ο ένας τον άλλον να αγκαλιάσουν αυτό που είναι, όχι μόνο αυτό που πιστεύουν ότι πρέπει να είναι. Θα υπάρξουν όμως και πολλές selfies—είναι Λέοντες.

3. Λέων και Κριός

Είναι ένα ξεροκέφαλο δίδυμο, αλλά συνήθως βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Ως ζώδια της φωτιάς, ο Κριός και ο Λέων προτιμούν τις μεγάλες επιδείξεις στοργής και σέβονται τη φιλότιμη προσέγγιση του άλλου στο ρομαντισμό. Οι Κριοί κινούνται γρήγορα όταν τους αρέσει κάποιος, και ας πούμε απλώς ότι οι Λέοντες δεν χαρακτηρίζονται και προσελκύονται από μέτρια πράγματα και από λεπτότητα.

2. Λέων και Τοξότης

Η φυσική χημεία μεταξύ Τοξότη και Λέοντα είναι καυτή εκτός chart. Όταν τελικά παίρνουν ανάσα από το “ερωτικό κυνηγητό” που παίζουν τον πρώτο καιρό για να τραβήξει ο ένας τα βλέμματα του άλλου, αυτό το ζευγάρι μοιράζεται μια αίσθηση αισιοδοξίας και μια εκτίμηση για την καλή συζήτηση. Και αυτό είναι τυχερό γιατί οι Τοξότες λατρεύουν να μιλάνε.

1. Λέων και Δίδυμοι

Αυτό είναι λίγο τολμηρό, αφού η συμβατότητα του ζωδιακού κύκλου συνήθως καθορίζεται από το στοιχείο πρώτα (τα ζώδια της φωτιάς είναι πάντα Νο. 1 για άλλα ζώδια της φωτιάς κ.λπ.). Αλλά μην κοιμάστε στη μαγεία του συνδυασμού του ζωδίου του αέρα Διδύμων και του ζωδίου της φωτιάς Λέων. Οι Δίδυμοι είναι αξιολάτρευτοι, ερωτευμένοι και έξυπνοι. Επιπλέον, δεν τους πειράζει να αφήσουν τους συνεργάτες τους να αναλάβουν την ηγεσία. Το φυσικό χάρισμα και η ενέργεια ενός Λέοντα μπορούν να κρατήσουν το βλέμμα του πτητικού Διδύμου.