Ο Ζυγός είναι ένα από τα πιο ρομαντικά ζώδια. Η ζωή μοιάζει γι’ αυτούς με ταινία rom-com.

Μόλις βρουν τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει, μπαίνουν αμέσως σε μια έντονα συναισθηματική κατάσταση και σκέφτονται ρομαντικά. Είναι προσανατολισμένοι στις σχέσεις και, παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχει κάθε σχέση, οι Ζυγοί κάνουν πάντα τις σχέσεις τους να λειτουργούν.

Αυτό το ήρεμο και διπλωματικό ζώδιο πιστεύει βαθιά ότι η αγάπη τα νικά όλα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το ιδανικό ταίρι για το Ζυγό; Ποια ζώδια είναι πιο συμβατά με αυτό το ρομαντικό και αφοσιωμένο ζώδιο;

Ζυγός και Κριός

Στην περίπτωση του Ζυγού και του Κριού ισχύει η θεωρία ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Μέσω του Ζυγού, που είναι master της ψυχραιμίας και της ισορροπίας, ο Κριός θα μάθει να είναι υπομονετικός. Ο κοινός τους δρόμος, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολος.

Η προσαρμογή του Κριού στα ήρεμα νερά του Ζυγού χρειάζεται χρόνο, ενώ και ο Ζυγός θα πρέπει να συνηθίσει το κατά καιρούς εκρηκτικό ταπεραμέντο του Κριού.

Το καλό με αυτό το συνδυασμό είναι ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο να βελτιωθεί, ωστόσο η αλαζονική τους διάθεση μπορεί καμιά φορά να προκαλέσει αμηχανία στους γύρω τους, με αποτέλεσμα να δίνουν την εντύπωση ότι ίσως δεν είναι και τόσο cool όσο φαίνονται.

Ζυγός και Ταύρος

Τόσο ο Ζυγός όσο και ο Ταύρος κυβερνώνται από την Αφροδίτη, επομένως μοιράζονται παρόμοιες αξίες και ιδέες. Με μια πιο βαθιά ματιά, μπορεί να είναι δύσκολο για αυτούς να βρουν ένα κοινό έδαφος, κυρίως επειδή και οι δύο είναι πεισματάρηδες.

Εξάλλου, η Αφροδίτη θέλει τα πάντα με τους όρους της και δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Ο συμβιβασμός, λοιπόν, είναι το κλειδί για να επιβιώσει μια σχέση μεταξύ αυτών των δύο ζωδίων. Κατά τα άλλα βέβαια, πρόκειται για δύο ζώδια που, σε χαλαρούς όρους, μπορούν να περάσουν πολύ καλά μαζί.

Ζυγός και Δίδυμοι

Σε αυτά τα δύο ζώδια του αέρα αρέσει να φλερτάρουν πολύ μεταξύ τους. Η διπλή φύση που χαρακτηρίζει και τα δύο τα καθιστά ιδιαιτέρως συμβατά. Είναι ειλικρινή και προσανατολισμένα στη δέσμευση.

Θα περάσουν πολύ χρόνο συζητώντας για τα πάντα κάτω από τον ήλιο, αναζητώντας νέες ιδέες και σαφήνεια. Δεν υπάρχει κανένα θέμα στο οποίο θα διαφωνήσουν, αρκεί να μην πιάσουν συζήτηση για την πολιτική.

Ζυγός και Καρκίνος

Ο Ζυγός και ο Καρκίνος είναι δύο από τα ζώδια που παλεύουν πραγματικά για να κάνουν τη σχέση τους να δουλέψει, ανεξάρτητα από το τι τους εμποδίζει. Μόλις οι δαγκάνες του Καρκίνου πιάσουν τον Ζυγό, θα είναι δύσκολο για τα ζώδια να «ξεκολλήσουν».

Αντίστοιχα, μόλις οι Ζυγοί αποφασίσουν ότι θέλουν να δεσμευτούν με τον Καρκίνο, θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει η σχέση. Παρ’ όλο που μπορούν να τσακωθούν σαν τη γάτα με το σκύλο, πάντα τρέχουν πίσω ο ένας πίσω στον άλλο. Πρόκειται για ένα αλληλεξαρτώμενο αστρολογικό ταίρι, που θα μείνει μαζί στα εύκολα και τα δύσκολα.

Ζυγός και Λέων

Για όσο ο Λέων μπορεί να είναι στο επίκεντρο της σχέσης, αυτά τα δύο ζώδια θα είναι ευτυχισμένα μαζί.

Κι αυτό είναι εύκολο με το Ζυγό, που δεν διεκδικεί την ηγεσία στη σχέση, αντίθετα δίνει χώρο στον Λέοντα να έχει το ρόλο του δυνατού και κυρίαρχου. Ο Ζυγός δεν θα σταθεί εμπόδιο στο Λιοντάρι, δεν θα πατήσει «πόδι», δεν θα του πει τι να κάνει, ούτε θα δημιουργήσει δράμα – αυτό άλλωστε είναι δουλειά του Λιονταριού.

Ζυγός και Παρθένος

Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να τα πάνε πολύ καλά, αρκεί να σέβονται ο ένας την ιδιωτικότητα, την ελευθερία και τις επιθυμίες του άλλου. Αυτό σημαίνει ότι ο Παρθένος θα θέλει να περάσει χρόνο σκεπτόμενος και μόνος χωρίς το συνεχές βλέμμα του Ζυγού. Επίσης, δεν θέλει να λογοδοτεί σε κανέναν πέρα από τον εαυτό του.

Εάν οι Ζυγοί μπορούν να μάθουν να σέβονται τα όρια των Παρθένων και να επικεντρώνονται στον εαυτό τους και όχι στους άλλους -κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο να το εφαρμόσουν στην αρχή- τότε η σχέση μεταξύ τους μπορεί να είναι εξαιρετική.

Από την άλλη, και ο Παρθένος πρέπει να αφήσει τον Ζυγό να φύγει από το σπίτι χωρίς να αμφισβητήσει τα κίνητρά του ή το πού βρίσκεται, ώστε να διατηρήσει τον ενθουσιασμό, την ελκυστικότητα και το μυστήριο στη σχέση.

Ζυγός και Ζυγός

Δύο Ζυγοί μεταξύ τους συνθέτουν ένα δυναμικό ζευγάρι. Δεδομένου ότι είναι το ίδιο ζώδιο και είναι προσανατολισμένοι στις σχέσεις, αντικατοπτρίζουν ο ένας την ανάγκη του άλλου για συντροφιά ανά πάσα στιγμή. Επίσης, όταν προκύψει σύγκρουση σε αυτή την ειρηνική σχέση, καταφέρνουν να σβήσουν αμέσως τις φωτιές.

Οι άλλοι μπορεί να πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα παθητικό – επιθετικό ζευγάρι, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο επειδή οι Ζυγοί δεν θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τις πεποιθήσεις τους στους άλλους, απλώς θα ζήσουν στο έπακρο τη σχέση μεταξύ τους, αδιαφορώντας για το τι πιστεύουν οι άλλοι. Σίγουρα θέλουν να κάνουν έρωτα και όχι πόλεμο.

Ζυγός και Σκορπιός

Ο Ζυγός και ο Σκορπιός μοιράζονται έντονους και οικείους δεσμούς που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Δεδομένου ότι ο Σκορπιός συχνά δημιουργεί στενές δεσμεύσεις με αυτούς για τους οποίους αποκτά γρήγορα ενδιαφέρον, θα είναι εύκολο για έναν Ζυγό, που είναι εξαιρετικά προσανατολισμένος στη σχέση να το νιώσει, άρα να αισθανθεί ασφαλής μέσα στη σχέση.

Η μόνη προειδοποίηση γι’ αυτό το ζευγάρι ζωδίων είναι ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη μέσα στη σχέση, όμως μόλις το καταφέρουν, θα μπορέσουν να πιστέψουν ο ένας στον άλλο και τότε όλα θα πάνε καλά για τη μεταξύ τους σχέση. Εφόσον αισθάνονται ασφαλείς μαζί, αυτή η σχέση μπορεί να αντέξει στο χρόνο.

Ζυγός και Τοξότης

Ο Ζυγός και ο Τοξότης μπορούν να περάσουν ολόκληρες ώρες κουτσομπολεύοντας και συζητώντας για τα πάντα. Όμως, τα θεμέλια της σχέσης τους είναι αρκετά επιφανειακά, με αποτέλεσμα αυτά τα δύο ζώδια να μην δημιουργούν γερές βάσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο Τοξότης δεν θα κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια με τον Ζυγό.

Ο κύριος λόγος που είναι εξαιρετικά ασυμβίβαστοι είναι επειδή στον Τοξότη αρέσει να είναι ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς, ενώ ο Ζυγός απολαμβάνει τη δέσμευση. Υπάρχουν πράγματα στην αφοσίωση του Ζυγού που ταιριάζουν στον Τοξότη, ωστόσο δεν είναι αρκετά για να δημιουργηθεί μια μακροχρόνια σχέση που θα πετύχει. Υπάρχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές που τους κρατούν χώρια.

Ζυγός και Αιγόκερως

Και στα δύο αυτά ζώδια αρέσει να έχουν δομή όταν πρόκειται για ρομαντισμό, γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβαδίσουν. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να τους κρατήσει χώρια είναι ότι ο Αιγόκερως τείνει να είναι εργασιομανής και χαλαρώνει μόνο όταν όλα στη δουλειά του πηγαίνουν ρολόι. Η έλλειψη ισορροπίας μπορεί να οδηγήσει τους Ζυγούς στο περιθώριο, γεγονός που τους ενοχλεί, καθώς η ισορροπία είναι η φύση τους.

Όταν η ζυγαριά του Ζυγού γέρνει από τη μια πλευρά, μπορεί να δημιουργήσει όλεθρο στη ζωή τους και για να συνέλθουν μπορεί να χρειαστούν πολύ καιρό. Εάν ο Αιγόκερως μπορέσει να βρει μια μέση λύση, τότε υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει καλά η σχέση.

Ζυγός και Υδροχόος

Ο Ζυγός και ο Υδροχόος είναι δύο ζώδια του αέρα που σίγουρα ταιριάζουν. Και οι δύο θα ασχοληθούν με δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ τους απασχολούν τα ζητήματα πολιτικής.

Πιστεύουν στον νόμο και την τάξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν στους δρόμους για να βροντοφωνάξουν για τις αδικίες του σύγχρονου κόσμου. Η επικοινωνία μεταξύ τους δεν είναι ποτέ βαρετή, γι’ αυτό και είναι αρκετά πιθανό να χτίσουν μια σχέση που μπορεί να διαρκέσει στον χρόνο.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κανένα από τα δύο ζώδια δε θα εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του ο ένας για τον άλλο, γι’ αυτό θα πρέπει με κάποιο μαγικό τρόπο να εξασφαλίσουν απεριόριστο ελεύθερο χρόνο να στέλνουν μηνύματα, μιλώντας για όσα νιώθουν.

Ζυγός και Ιχθύς

Όταν η συζήτηση έρχεται στην αγάπη, δεν υπάρχει καλύτερο ταίρι από τον Ζυγό και τον Ιχθύ. Πρόκειται για δύο δίκαια, εξαιρετικά δημιουργικά και καλλιτεχνικά ζώδια, γι’ αυτό και θα κάνουν πολύ θετική πρώτη εντύπωση ο ένας στον άλλο.

Επίσης, θα μοιραστούν πολλές μεγάλες συζητήσεις για καλλιτεχνικά θέματα και εμπειρίες που έχουν ζήσει. Στο θέμα των σχέσεων, είναι και οι δύο ρομαντικοί και έχουν ανάγκη να πιστεύουν στο για πάντα.

Ως εκ τούτου, θα καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ανά πάσα στιγμή για να εξασφαλίσουν ότι μπορούν να κάνουν πραγματικότητα το ρομαντικό τους όραμα.