Aν έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά snickerdoodle μπισκότο τότε δεν θα το ξεχάσεις ποτέ.

Τα κλασικά αμερικάνικα μπισκότα είναι μαλακά και μαστιχωτά στο κέντρο, τραγανά στο κέντρο τους. Η γνήσια συνταγή απαιτεί κρέμα ταρτάρ, παρακάτω θα βρεις όμως την πιο απλή εκδοχή της.

Για να φτιάξεις 20 μπισκότα θες συνολικά μισή ώρα και τα παρακάτω:

¼ φλιτζάνι (50 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας κανέλα

Για τη ζύμη Snickerdoodle

2 ⅓ φλιτζάνια (300 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι (225 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ φλιτζάνι (300 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη

1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Πώς θα το φτιάξεις:

Ετοιμάζουμε το φούρνο και το ταψι. Τοποθετούμε μια σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Για το snickerdoodle topping ανακατεύουμε ¼ φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ζάχαρη με την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.

Για τη ζύμη των snickerdoodles. Σε ένα μεσαίο μπολ ενώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Στο μπολ ενός μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ, αφράτο μείγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σταδιακά τα στεγνά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Φτιάχνουμε τα μπισκότα. μοιράζοντας τη ζύμη σε μπάλες. Περνάμε κάθε μπάλα ζύμης από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και βάζουμε στο ταψί σε απόσταση τουλάχιστον 3 εκ. μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 12 λεπτά, ή μέχρι να στεγνώσουν οι άκρες, αλλά το κέντρο να είναι ακόμα αφράτο. Άφησέ τα να κρυώσουν για 20 λεπτά.

Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες.