Σκέψου ότι είσαι σε μία κατάσταση όπου οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη για κάτι, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις. Νιώθεις ότι αυτό θα σε κάνει να φαίνεσαι αδύναμη.

Σου φαίνεται γνώριμο συναίσθημα; Αυτό ίσως σημαίνει ότι στo παρελθόν είχες μια κακή εμπειρία όπου η συγνώμη σου σε οδήγησε σε πολλή ένταση και μερικά πληγωμένα συναισθήματα. Το έχουμε νιώσει οι περισσότεροι από εμάς. Το να απολογηθούμε για κάτι μπορεί να μας τρομάζει, να μας κάνει να νιώθουμε ευάλωτοι και εκτεθειμένοι. Για αυτό καμία φορά το αποφεύγουμε.

Έτσι ακριβώς αισθάνονται τα ζώδια που είναι πολύ περήφανα για να ζητήσουν συγνώμη. Ποια είναι αυτά λοιπόν; Μήπως ανήκεις και εσύ σε ένα από αυτά;

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Όταν είσαι τόσο πεισματάρης όσο ο Ταύρος, ναι μπορεί να σε δυσκολεύει να παραδεχτείς το λάθος σου. Για να απολογηθεί για ένα λάθος του ο Ταύρος θα πρέπει αρχικά να αναγνωρίσει ότι έκανε λάθος. Κάτι που τον δυσκολεύει. Τις περισσότερες φορές, πιστεύει ότι είναι ευθύνη του άλλου ατόμου να ζητήσει συγνώμη.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Οι Υδροχόοι είναι πολύ περήφανοι για να ζητήσουν συγνώμη γιατί τους κάνει να νιώθουν κατώτεροι και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να χτυπηθεί το εγώ τους. Είναι πολύ καλοί στο να αγνοούν τα λάθη τους, και ζητώντας συγνώμη, θα αναγνώριζαν ότι έκαναν ένα. Και αυτό δεν τους ταιριάζει. Προτιμούν να απομακρυνθούν από την κατάσταση μέχρι να περάσει η μπόρα, να γίνουν τα συναισθήματα πιο ουδέτερα και μετά να το συζητήσουν.

Οι Σκορπιοί είναι πολύ πιο ευαίσθητοι από ό, τι θέλουν να δείχνουν, και η συγνώμη τους κάνει να αισθάνονται πολύ εκτεθειμένοι και αδύναμοι. Έχουν μια ποικιλία μεθόδων για να βγουν αλώβητοι από τέτοιες καταστάσεις και να αποφύγουν τις κατηγορίες. Συνήθως ισχυρίζονται ότι δεν έκαναν κάτι λάθος, απλά οι άλλοι έχουν παρερμηνεύσει την κατάσταση.

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Η συγνώμη κάνει έναν Ιχθύ να αισθάνεται σαν να είναι κακός άνθρωποι. Δεν είναι ότι δεν το αισθάνεται 100% ή ότι πιστεύει ότι ένα άλλο άτομο δεν αξίζει συγνώμη. Η καλύτερη άμυνα για τον Ιχθύ είναι να μην κάνει τίποτα και να ελπίζει ότι το θέμα θα επιλυθεί χωρίς κανείς να τραυματιστεί, ειδικά ο ίδιος.

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Παρθένος έχεις τα υψηλότερα standards για ό,τι κάνει, και ζητώντας συγνώμη είναι σαν να δίνει έμφαση μόνο στους λόγους για του οποίους έχει αποτύχει. Είναι αρκετά challenging για αυτόν να συγχωρήσει τον εαυτό του για τα λάθη του, πόσο μάλλον να ανοιχτεί σε μια πιθανή απόρριψη. Ο Παρθένος γενικά είναι αρκετά ντροπαλός και το να απολογηθεί μπροστά σε κάποιον θα τον έκανε να νιώσει άσχημα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σκορπιός: Όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις για την προσωπικότητά του