Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Σπάνια τα φαγητά στο φούρνο μικροκυμάτων έχουν τόσο ωραία γεύση.

Το πρόβλημα δεν είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Ή μάλλον η χρήση που του κάνουμε. Ένα βίντεο στο TikTok που έχει γίνει ήδη viral, δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να ζεστάνεις φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων δεν αρκεί να τοποθετήσεις το φαγητό σου στη μέση του πιάτου.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να τοποθετήσεις στην άκρη το φαγητό. Παράξενο κι όμως αληθινό.

Οι άνθρωποι τείνουν να αγαπούν τη συμμετρία, γι’ αυτό τοποθετούμε τα τρόφιμα στο κέντρο της πλάκας μικροκυμάτων. Και το κάνουμε ασυναίσθητα!

Η επιστήμονας τροφίμων Makenzie Bryson Jackson, λέει ότι υπάρχει ένας επιστημονικός λόγος για τον οποίο το να ζεσταίνουμε τα τρόφιμα στην άκρη του πιάτου είναι πιο αποτελεσματικός. Για να το καταλάβεις είναι χρήσιμο να γνωρίζεις μερικά πράγματα για την τεχνολογία ενός φούρνου μικροκυμάτων.

@crippledbutcute#duet with @onlyjayus I was TODAY YRS OLD WHEN I LEARNED HOW TO USE A MICROWAVE PROPERLY🙈#NeverStopExploring #LiveFlowSweatDuet #MicroRaveWithRoni
♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

«Ένας φούρνος μικροκυμάτων λειτουργεί βομβαρδίζοντας ό,τι υπάρχει μέσα του με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τα κύματα διεγείρουν τα μόρια του νερού και δημιουργούν θερμότητα», εξηγεί.

Η ίδια επισημαίνει ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται «διαφυγούσα θέρμανση», που οδηγεί σε ανομοιόμορφο μαγείρεμα, η οποία συμβαίνει όταν το τρόφιμο βρίσκεται στη μέση του πιάτου. Τοποθετώντας το φαγητό στην άκρη του πιάτου εξασφαλίζεις ότι θερμαίνεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.

Την επόμενη φορά που θα θέλεις να ζεστάνεις κάτι στο φούρνο μικροκυμάτων, δοκίμασε να το τοποθετήσεις στην άκρη του πιάτου. Αν δεν δουλέψει, τότε μπορείς άφοβα να κατηγορήσεις το TikTok.