Υπάρχουν χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Σκορπιού, θετικά και αρνητικά, τα οποία είναι γνωστά στους περισσότερους. Υπάρχουν όμως σίγουρα και άλλα που λογικά δεν γνωρίζεις. Θα ήθελες όμως να τα ξέρεις; Ή, καλύτερα, θα ήθελε ένας Σκορπιός να ξεδιπλώσει την προσωπικότητά του;

Αρχικά να πούμε πως ο Σκορπιός είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια.

Λόγω του παθιασμένου χαρακτήρα του και της ενέργειάς του πολλοί πιστεύουν πως είναι ένα ζώδιο της φωτιάς. Στην πραγματικότητα όμως ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο του νερού. Όπως και τα υπόλοιπα ζώδια του νερού, ο Καρκίνος και οι Ιχθύς, ο Σκορπιός είναι εξαιρετικά διορατικός και διαισθητικός.

Αυτό που κάνει αυτό το ζώδιο του νερού όμως μοναδικό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουν τα υπόλοιπα ζώδια. Η εκδικητικότητά του. Ο Σκορπιός παραμονεύει και επιτίθεται όταν ο άλλος δεν τι περιμένει. Συνεχώς σχεδιάζει την επόμενη επίθεσή του.  Αυτό δεν σημαίνει ότι οι προθέσεις του είναι απαραίτητα κακές. Ο Σκορπιός απλά γνωρίζει τι θέλει και δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά για να το πετύχει.

Δεν ανοίγει ποτέ τα χαρτιά του και η αινιγματική του φύση είναι αυτό που τον κάνει τόσο σαγηνευτικό.

Ο Σκορπιός επίσης είναι το ζώδιο που σχετίζεται περισσότερο με το σεξ: Το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Σκορπιός είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το σεξ δεν αφορά μόνο την ευχαρίστηση για αυτόν. Λαχταρά πολύ επίσης τη φυσική εγγύτητα, την πνευματική σύνδεση και τη συναισθηματική οικειότητα που μπορεί να προσφέρει το σεξ.

Τέλος, ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον πλανήτη που κυβερνά τόσο την αλλαγή και τον μετασχηματισμό. Σε μια καλή μέρα, η ενέργεια του Σκορπιού είναι φιλόδοξη και θετική. Σε μια κακή μέρα, όμως, η σκοτεινή πλευρά του Σκορπιού τροφοδοτείται από μια αμείλικτη επιθυμία για έλεγχο. Εάν δεν θυμηθεί να ελέγχει τον εγωισμό του, κινδυνεύει να δηλητηριαστεί. Αυτό το ζώδιο είναι στα καλύτερά του όταν αυτή η εγγενής έντασή του βρίσκει εφαρμογή σε βαθιές, ψυχικές σχέσεις με φίλους αλλά και συντρόφους. Όταν χτίζει εμπιστοσύνη με τους άλλους, ο Σκορπιός δείχνει μια απαράμιλλη ενσυναίσθηση, ένα βάθος και μια δέσμευση που φωτίζουν ακόμη και τα πιο σκοτεινά μέρη της ψυχής του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως ανήκεις και εσύ στα 4 πιο ανοιχτόμυαλα ζώδια;