Όλοι έχουμε μια ναρκισσιστική πλευρά, απλά πολλές φορές επιλέγουμε να λέμε πως δεν έχουμε ή να προσπαθούμε να την κρύψουμε. Αυτή όμως είναι εκεί και σίγουρα επηρεάζει πολλές φάσεις της καθημερινότητάς μας και γενικότερα της ζωής μας.

Εδώ θα δεις εάν και εσύ έχεις μια ναρκισσιστική πλευρά (spoiler alert: έχεις), και το πώς αυτή σε επηρεάζει με βάση το ζώδιό σου.

Κριός

Σου αρέσει να βοηθάς τους άλλους αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζεται και το καλό που τους κάνεις. Έχεις ανάγκη από την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη των φίλων σου γιατί έτσι νιώθεις πως είναι πιο εύκολο να φτάσεις στην κορυφή.

Ταύρος

Η καλλιτεχνική πλευρά για την οποία υπερηφανεύεσαι πάντα λάμπει, και πάντα κάνει τους άλλους να σε επαινούν. Ακόμα και όταν λες πως δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσένα, σε νοιάζει. Και το μόνο που ζητάς είναι να σου μιλάμε με απόλυτη ειλικρίνεια.

Δίδυμος

Αυτό που τονώνει το εγώ σου οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου και ο θαυμασμός που σου δείχνουν. Είναι γνωστό πως είσαι για όλους πηγή πληροφοριών και χαίρεσαι όταν οι άλλοι ζητάνε τις γνώσεις και τις συμβουλές σου.

Καρκίνος

Είναι εύκολο για εσένα να υπερηφανεύεται όταν οι προσπάθειές σου εκτιμώνται από τους άλλους. Ταυτόχρονα όμως απομακρύνεσαι με μεγάλη ταχύτητα από ανθρώπους που δεν επαινούν ή δεν σε έχουν ανάγκη. Θέλεις να βοηθάς πάντα κάποιον για σου είναι ευγνώμων.

Λέων

Φυσικά και δεν αποφεύγεις τα φώτα της δημοσιότητας. Απολαμβάνεις τους επαίνους και τα κομπλιμέντα, αλλά αγαπάς επίσης την αφοσίωση και τον θαυμασμό που μπορεί να αισθάνονται οι άνθρωποι για εσένα.

Παρθένος

Το να έχεις έναν Παρθένο φίλο, σημαίνει πως έχεις κάποιον στον οποίο μπορείς να βασίζεσαι για μια ζωή. Αυτό το ζώδιο θέλει να βλέπει τους πάντες να βελτιώνονται οπότε μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για αυτόν να δει το δικό του μεγαλείο. Ο Παρθένος παλεύει με τη ναρκισσιστική πλευρά του αλλά όταν κάποιος τον επαινέσει ειλικρινά για τη σκληρή δουλειά που κάνει, εκστασιάζεται.

Ζυγός 

Αυτό είναι ένα ζώδιο που δεν διστάζει να δείξει στον κόσμο πόσο υπέροχος και μοναδικός άνθρωπος είναι. Δεν τον νοιάζει όμως να τον επαινούν για την ομορφιά ή το στιλ του, παρά μόνο για το κοφτερό μυαλό του.

Σκορπιός 

Ο Σκορπιός έχει μια πολύ σταθερή ναρκισσιστική πλευρά. Το μόνο που μπορεί να του χαλάσει την ισορροπία και να τον κάνει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του είναι εάν κάποιος τον αδικήσει.

Τοξότης

Ο Τοξότης λατρεύει να αναλαμβάνει τον ρόλο του δασκάλου, γεγονός που εξηγεί το γιατί είναι και ένας καλός ηγέτης. Ο εγωισμός του λάμπει όταν μπορεί να συμμετέχει σε συζητήσεις για θέματα με τα οποία είναι παθιασμένος ή πράγματα που δεν γνωρίζει.

Αιγόκερως

Εάν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο ξέρεις πως δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τη ναρκισσιστική σου πλευρά. Είσαι εργατικός, απολαμβάνεις τη δουλειά και σου αρέσει εμπνέεις τους άλλους. Αυτά σε κάνουν να νιώθουν δυνατός και σίγουρος.

Υδροχόος

Το εγώ ενός Υδροχόου είναι από μόνο του ισχυρό και δεν χρειάζεται να επαινεθεί για να αισθανθεί ότι εκτιμάται. Απλά ξέρει ότι έχει μέσα του ένα μεγαλείο που δεν καταλαβαίνουν όλοι.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς πολλές φορές χάνει την πίστη στον εαυτό του εάν δεν τον γεμίσει κάποιος άλλος με αυτοπεποίθηση. Βρίσκει όμως την εσωτερική το δύναμη κάθε φορά που κάποιος θα χρειαστεί τη βοήθειά του. Όταν αισθάνεται χρήσιμος, η αυτοπεποίθησή του τονώνεται κατευθείαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι βασικές διαφορές ενός Καρκίνου που γεννήθηκε τον Ιούνιο με αυτόν που γεννήθηκε τον Ιούλιο