Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα ζήτημα που ενώνει πολλές γυναίκες, οι οποίες βλέπουν την όψη των ματιών τους να αλλάζει, λόγω της ηλικίας, γενετικών παραγόντων, αλλά και στοιχείων του τρόπου ζωής, όπως ενδεχομένως ο ανεπαρκής ύπνος και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών εξαιτίας μιας όχι και τόσο υγιεινής διατροφής. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα στα μάτια είναι δυσάρεστο και πολλές είναι εκείνες που προσπαθούν να το διορθώσουν με κάθε τρόπο, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι είναι πραγματικά αποτελεσματικό.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να καλύψεις μαύρους κύκλους και σακούλες και μάλιστα με έναν τρόπο απλό και καθόλου παρεμβατικό: Μέσα από σωστές και κατάλληλες επιλογές μακιγιάζ.

Η makeup artist Barbara Stone, υποστηρίζει, μιλώντας στο The Cut: «Όταν προσπαθείς να κρύψεις την κατάσταση με ένα κανονικό concealer, που ταιριάζει με το υπόλοιπο δέρμα, το αποτέλεσμα φαίνεται συχνά γκριζωπό. Ωστόσο, ένας διορθωτής χρώματος μπορεί να βοηθήσει».

Η Stone σημειώνει ότι ίσως χρειαστεί να κάνεις επισταμένη έρευνα αγοράς, για να βρεις τον συνδυασμό υφής διορθωτικού χρώματος και κονσίλερ, που θα χαρίζουν το ιδανικό αποτέλεσμα. Τα δύο προϊόντα δε χρειάζεται να ανήκουν στην ίδια σειρά καλλυντικών. Πειραματίσου με διαφορετικά προϊόντα και βρες αυτά που ταιριάζουν στο δέρμα σου.

Τα διορθωτικά χρώματος έχουν συνήθως ροδακινί ή κοραλί τόνους, ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σου, κάτι που θα βοηθήσει πολύ την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, μιας και πρόκειται για αποχρώσεις εξουδετερώνουν το μωβ-μπλε και το κοκκινωπό-καφέ σκούρο κάτω από τα μάτια, χωρίς να γκριζάρουν.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Η ειδικός προτείνει να ξεκινήσεις με την εφαρμογή μιας κρέμας ματιών. Στη συνέχεια, βάλε το κονσίλερ που έχεις επιλέξει και μετά, με τη βοήθεια ενός πινέλου για κονσίλερ εφάρμοσε το διορθωτικό μόνο στις πιο σκούρες περιοχές. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να αναμείξεις τα δύο προϊόντα, ώστε να «στρώσουν» καλά στην περιοχή. Μην αγχώνεσαι για το ποια είναι η ιδανική ποσότητα. Ξεκίνα με όση νομίζεις ότι χρειάζεσαι και σταδιακά θα μαθαίνεις τι έχει ανάγκη το δέρμα σου. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα στυλό κονσίλερ, «τραβώντας» το πέρα από το σημείο που έχεις εφαρμόσει τον διορθωτή χρώματος, ώστε να θολώσεις τις άκρες και να μη φαίνεται διαφορά με το υπόλοιπο πρόσωπό σου.

Η makeup artist Rose-Marie Swift προσθέτει: «Μην βάζεις κονσίλερ σε όλη την περιοχή κάτω από τα μάτια, καθώς, αντί να καμουφλάρεις τις σκιές, θα καταλήξεις να αναδείξεις την περιοχή, η οποία θα έχει αποκτήσει ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα».

Για να καλύψεις τις ατέλειες κάτω από τα μάτια, πρέπει αρχικά να αντισταθείς στην επιθυμία να χρησιμοποιήσεις μια ανοιχτή απόχρωση, καθώς είναι πιθανό να φαίνεται γκρι, συμβουλεύει η Stone. Η καλύτερη απόχρωση μπορεί στην πραγματικότητα να είναι λίγο πιο σκούρα από το foundation ή το χρώμα του δέρματός σου. Μπορείς, ακόμη, να προσθέσεις λίγη ημιδιαφανή σκόνη, για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα.

Η Stone συμβουλεύει, τέλος, να μην προχωρήσεις σε αγορές μέσω διαδικτύου για τέτοια προϊόντα. Είναι καλύτερο να επισκεφθείς ένα φυσικό κατάστημα και να συνεργαστείς με έναν υπάλληλο, που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα κατάλληλα για εσένα προϊόντα.