Πες μου αλήθεια τώρα. Το φοβάσαι λίγο ε; Ναι για το κονσίλερ λέω. Που μπορεί να το έχεις πάρει λίγο στραβά κι απλά να μην έχεις βρει τα κουμπιά του. Γιατί το κονσίλερ θέλει τρόπο.

  1. Δεν χρησιμοποιείς ενυδατική ματιών. Τι να σου κάνει κι αυτό το προϊόν εάν δεν έχεις προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος να το υποδεχτεί; Και η ενυδατική ματιών είναι αδιαπραγμάτευτο βήμα. Διαφορετικά όσο καλό κονσίλερ και να έχεις θα κάνει στάμπες, θα κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο άγρια, θα κάνει πιο έντονη την ξηρότητα.
  2. Απλώνεις το foundation κάτω από τα μάτια. Το blending είναι ο καλύτερος φίλος των απανταχού make-up artists είτε είναι professionals είτε είναι amateurs. Πρόσεξε όμως: blending, όχι επικάλυψη. Φρόντισε η περιοχή κάτω από τα μάτια να έχει μόνο το κονσίλερ και μην απλώνεις το makeup σου μέχρι εκεί. Διαφορετικά τα μάτια σου θα φαίνονται πιο «παστωμένα» και κουρασμένα.
  3. Το παρακάνεις με το «σετάρισμα». Μία συμβουλή που δίνεται γενικώς είναι να βάζεις διάφανη πούδρα μετά το κονσίλερ ώστε να μείνει σταθερό και αναλλοίωτο. Σε γενικές γραμμές προτείνεται. Όμως εάν η περιοχή είναι ιδιαίτερα ξηρή και εάν έχεις πολλές λεπτές γραμμές τότε καλύτερα να το αποφύγεις.
  4. Χρησιμοποιείς πολύ ανοιχτή απόχρωση. Σίγουρα θέλεις να δώσεις έναν πιο φωτεινό τόνο, να σβήσεις μαύρους κύκλους και σημάδια κούρασης. Θέλεις να φαίνεσαι λαμπερή και φρέσκια. Δεν πρέπει όμως η απόχρωση να παραείναι ανοιχτή. Φρόντισε να είναι κοντά στον τόνο της επιδερμίδας σου, γιατί κινδυνεύεις να τονίσεις τους μαύρους κύκλους και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.
  5. Χρησιμοποιείς λάθος υφή. Μήπως να αφήσεις για λίγο το κονσίλερ στο βαζάκι και να επιλέξεις κάποιο σε πιο υγρή μορφή? Απλώνεται πιο εύκολα, εφαρμόζει πιο εύκολα, είναι πιο ελαφρύ και θα σε προστατέψει από τις κακοτοπιές (όπως να φαίνονται πιο έντονα οι μαύροι κύκλοι, να καθίσει πάνω στις «λεπτές» γραμμές και να τις κάνει «χοντρές» κτλ.).