Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη αποτελεί σταθμό: Οι μεγάλες, φωτεινές ημέρες δίνουν τη θέση τους σε ατμοσφαιρικές, κρύες νύχτες. Λίγο αργότερα, ξεκινούν οι πρώτες διαφημίσεις που μετρούν αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Και μετά οι πρώτοι στολισμοί. Όλοι ανυπομονούν να μπουν σε mood Χριστουγέννων και οι πιο φανατικοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να το κρύψουν πια. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη προκλήσεις, έχουμε, ίσως πιο πολύ από ποτέ την ανάγκη να νιώσουμε τη μαγεία των φετινών γιορτών.

Γι’ αυτό και ήταν μάλλον η ιδανικότερη στιγμή για μια νέα χριστουγεννιάτικη ταινία, που θα έρθει να δώσει μια νοσταλγική νότα στην ήδη μακρά λίστα με τις αγαπημένες μας ταινίες αυτού του είδους. Μόνο που αυτή η νέα ταινία δεν ασχολείται με ιδανικές γιορτές και μεγάλους έρωτες, αλλά με κάτι με το οποίο θα ταυτιστείς πιο εύκολα: Μια ομάδα ανθρώπων που συνυπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι, δημιουργώντας ένα χαοτικό και άκρως διασκεδαστικό αποτέλεσμα. Κάπως, έτσι, άλλωστε, δεν περνούν οι γιορτές των περισσότερων από εμάς;

Το «EXmas» αφηγείται την ιστορία ενός πρώην ζευγαριού, της Ali (Leighton Meester) και του Graham (Robbie Amell). Ο Graham κάνει ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής για να κάνει έκπληξη στην οικογένειά του για τα Χριστούγεννα. Δεν είναι, όμως, ο μόνος που σκέφτηκε να περάσει τις διακοπές με την οικογένεια. Η πρώην αρραβωνιαστικιά του, Ali ήρθε επίσης για επίσκεψη. Έτσι, αποφασίζουν ότι μόνο ένας από τους δύο θα μπορέσει να μείνει. Το μόνο πρόβλημα; Η οικογένεια πρέπει να διαλέξει.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το πρώην ζευγάρι επιδίδεται σε ένα ατελείωτο παιχνίδι ανταγωνισμού, με τον καθέναν από τους δύο να προσπαθεί να επικρατήσει και να κερδίσει τη θέση του στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ποιος θα τα καταφέρει τελικά; Η συνέχεια επί της οθόνης!

Το «Exmas» έκανε πρεμιέρα στις 17 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα του Amazon FreeVee.