Δυστυχώς ζούμε σε αυτή την κοινωνία που θεωρεί τη συντροφικότητα αναγκαία για να ευτυχίσει κανείς. Και όταν οι αδιάκριτοι σε φέρνουν σε δύσκολη θέση ρωτώντας αν υπάρχει κάποιο… αίσθημα, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Υπάρχει τελικά το άγχος στα εορταστικά τραπέζια για το αν εμφανιστείς με σύντροφο ή όχι; Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, σε περίπτωση που κάνεις τέτοιες σκέψεις εγώ είμαι εδώ να σου πω να μη βασανίζεσαι άδικα.

Η αξία της οικογένειας και των φίλων κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το πότε θα βρεις τον άνθρωπό σου και είναι γεγονός πως δεν χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να περάσεις όμορφα τα Χριστούγεννα. Η οικογένειά σου είναι εκεί για να συμπληρώσει κάθε κενό που μπορεί να υπάρχει στην καρδιά σου και εδώ που τα λέμε είναι αναντικατάστατοι.

Όσο για τους φίλους; Αρχικά είναι η οικογένεια που έχεις διαλέξει και πρόκειται για τους συνοδοιπόρους σου σε αυτή τη ζωή. Στην παιδική μας ηλικία στρεφόμασταν στην οικογένεια όταν σοβαρά ζητήματα μας απασχολούσαν αλλά αφότου μεγαλώσαμε ίσως απευθυνόμαστε περισσότερο σε φίλους.

Εκείνοι μας στηρίζουν στα δύσκολα, μας κάνουν να γελάμε τις γκρίζες μέρες αλλά είναι και εκείνοι που θα χαρούν με τη χαρά μας. Εκτός αυτών, είναι και εκείνοι που γεμίζουν τα γιορτινά τραπέζια με φως επομένως ναι, υπάρχουν άνθρωποι που θα αναπληρώσουν το κενό της σχέσης- αν αυτό υπάρχει.

Μη γυρεύεις την ευτυχία σε πρόσωπα συντρόφων γιατί, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τη βρεις. Μέσα σου ψάξε, εκεί κρύβεται.

Οι μεγάλοι έρωτες είναι και κάπως τυχεροί εδώ που τα λέμε κι αν είναι γραφτό σου να βρεις τον «άνθρωπο της ζωής σου», εκείνον που θα ταιριάξετε και θα πορευτείτε στη ζωή μαζί, θα τον βρεις.

Απόλαυσε τις γιορτές με την οικογένεια και τους φίλους σου. Η αγάπη που θα πάρεις από αυτούς θα σε συμπληρώσει, άλλωστε δεν χρειάζεσαι κανένα «άλλο μισό» για να περάσεις ωραία τα Χριστούγεννα.