Γενικά, υπάρχουν αρκετά αρκετά ντροπιαστικά πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Ας ξεπεράσουμε τα κατακόκκινα μάγουλα και ας παραδεχτούμε ότι τα κολπικά αέρια μπορούν επάξια να μπουν πρώτα στη λίστα.

Το queefing, δηλαδή τα κολπικά αέρια, συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή και προκαλούν ένα κάποιο cringe. Ειδικά όταν φοβάσαι ότι ο παρτενέρ σου δεν έχει ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Και συνειρμικά, το μυαλό του πάει κάπου… αλλού.

Όπως και να έχει, συμβαίνει σε όλες μας και ίσως -για να βρούμε και τα θετικά- να διώξει την αμηχανία των πρώτων φορών. Ειδικά αν είστε ένα ντουέτο με χιούμορ.

Γιατί συμβαίνει;

Τα κολπικά αέρια είναι μια ακούσια σωματική λειτουργία που συμβαίνει όταν ο αέρας ωθείται στον κόλπο. Εγκλωβίζεται προσωρινά στις πτυχές του και στη συνέχεια απελευθερώνεται.

Αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ, μιας και το πέος (δάχτυλο, sex toy, συμπλήρωσε μόνη σου το κενό) κινείται μέσα και έξω στον κόλπο, κι έτσι οδηγεί στο να εγκλωβιστεί αέρας σε αυτόν.

Τα sex toys που θα βλέπουμε παντού από εδώ και πέρα
ELLE Australia

Βοηθούν οι ασκήσεις Κέγκελ;

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για αυτό. Το να προσπαθήσεις να συγκρατήσεις τα αέρια θα σου προκαλέσει πόνο και το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις τη σεξουαλική σου διάθεση.

Με το να προσπαθήσεις να ενδυναμώσεις τους μύες της περιοχής με ασκήσεις του πυελικού εδάφους, όχι μόνο θα βελτιώσεις τους οργασμούς σου, αλλά θα μειώσεις και τα κολπικά αέρια.

Άλλα tips;

Όπως είπαμε, είναι απόλυτα ΟΚ το να σου συμβεί. Πιο συχνά γίνεται στις εναλλαγές στάσεων.

Ένας τρόπος να τις εμποδίσεις είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις το σύντροφό σου μέσα σου κατά τις εναλλαγές, για να εμποδίσεις την αποσυμπίεση.

Βέβαια, το καλύτερο tip που έχουμε να σου δώσουμε είναι απλά να χαλαρώσεις και να δεχτείς μια καθαρά ανθρώπινη στιγμή.

Δες ακόμα: Τα sex toys που θα βλέπουμε παντού από εδώ και πέρα

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<
featured image: Women.com