Όλοι ξέρουμε ότι για να νιώθεις αυτοπεποίθηση μέσα στα ρούχα σου το παν είναι η άνεση. Και από πού ξεκινάει αυτό; Φυσικά από το σωστό εσώρουχο. Οι περισσότερες από εμάς βρήκαμε το νούμερο σουτιέν που μας ταιριάζει κάπου στην εφηβεία και από τότε κάθε φορά που κάνουμε μια καινούργια αγορά αποφεύγουμε να το δοκιμάσουμε. Σίγουρες ότι ξέρουμε τι μας ταιριάζει. Πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό όμως;

Παρακάτω θα βρεις 6 tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Είναι σημαντικό να βρεις ακριβώς το σωστό νούμερο

Ένα σωστό νούμερο σουτιέν μειώνει τους πόνους στη στήθος, την πλάτη και τη μέση και σου παρέχει τη στήριξη που χρειάζεσαι. Αν είναι πιο μικρό απ’ αυτό που σου ταιριάζει, τότε θα είναι επίπονο και για εσένα αλλά και θα χαλάσει πιο γρήγορα. Από την άλλη, αν είναι πιο μεγάλο απ’ όσο χρειάζεσαι τότε δε θα σου παρέχει την απαιτούμενη στήριξη.

Εξίσου σημαντικό είναι να βρεις και το στυλ που σου ταιριάζει

Όπως ένα τζιν παντελόνι, έτσι ακριβώς και όσον αφορά τα σουτιέν, δε γίνεται να μας πηγαίνουν όλα τα στυλ. Μπορεί λανθασμένα να πιστεύεις ότι χρειάζεσαι ενίσχυση χωρίς να σε κολακεύει. Ενώ από την άλλη μπορεί να νομίζεις ότι σου ταιριάζουν τα bralette, ενώ στην ουσία να χρειάζεσαι κάτι που να σου παρέχει μεγαλύτερη στήριξη.

Το νούμερο του cup εξαρτάται από το στυλ του σουτιέν

Αυτό είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχεις υπόψη. Σε όλες μας αρέσει να έχουμε διαφορετικά σουτιέν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα φοράμε το ίδιο νούμερο σε όλα. Συνήθως χρειαζόμαστε μεγαλύτερο νούμερο στα σουτιέν που έχουν αρκετή ενίσχυση για παράδειγμα. Και αντίθετα στα σουτιέν χωρίς μπανέλα ή τύπου balconette είναι πιθανό να χρειαζόμαστε μικρότερο νούμερο.

Να είσαι έτοιμη να περάσεις αρκετό χρόνο στο δοκιμαστήριο

Φυσικά, απ’ ό,τι έχεις καταλάβει πρέπει να αρχίσεις να δοκιμάζεις τα σουτιέν πριν κάνεις τις αγορές σου. Και να είσαι πρόθυμη να περάσεις αρκετά λεπτά στο δοκιμαστήριο. Πέρασε αρκετή ώρα μπροστά από τον καθρέφτη, δες αν σου “κάθεται καλά” και αν πονάς ή αν είναι πιο χαλαρό απ’ ό,τι θα έπρεπε. Δεν είναι σίγουρα μια αγορά που πρέπει να κάνεις αν έχεις λίγο χρόνο στη διάθεση σου.

Υπάρχει σωστός τρόπος να φοράς το σουτιέν σου

Όταν είναι καινούργιο πρέπει να το φοράς στην αρχή δεμένο στο πιο χαλαρό hook, αντί για το μεσαίο που επιλέγουμε οι περισσότερες. Αυτό συμβαίνει γιατί με τον καιρό χαλαρώνει έτσι κι αλλιώς. Οπότε άμα από την αρχή το φοράς στο μεσαίο άγκιστρο τότε θα μειώσεις τη διάρκεια ζωής του. Πολύ σημαντικές είναι επίσης και οι τιράντες, τις οποίες πρέπει να ελέγχεις και να προσαρμόζεις τακτικά. Για να δεις αν έχουν το σωστό fit ένα απλό κόλπο είναι να ελέγξεις αν μπορείς να βάλεις τα δύο δάχτυλα σου από κάτω.

Το σωστό σουτιέν δεν πρέπει να σε πονάει

Πολλοί πιστεύουν ότι ένα κολακευτικό σουτιέν πρέπει να σε πονάει. Αυτή είναι μία ιδιαίτερα λανθασμένη εντύπωση. Πρέπει πάντα να είσαι σίγουρη ότι στο τέλος της ημέρας δεν έχεις έντονα σημάδια από το σουτιέν στην πλάτη σου όπως επίσης και ότι δε σε δυσκολεύει στην αναπνοή μετά από μία κουραστική μέρα. Αν αυτό συμβαίνει τότε είναι η ώρα να αλλάξεις νούμερο σουτιέν.

>> Ακολούθησε μας στο Instagram <<
featured image: Elite Daily