Ας πούμε ότι ανήκεις στο 75 τοις εκατό των γυναικών που σπάνια έχουν κολπικό οργασμό, ή στο πέντε που δεν έχει ποτέ. Επίσης, ας υποθέσουμε ότι το σεξ έχει γίνει λίγο επίπονο από τότε που γέννησες και χρειάζεσαι αρκετά προκαταρκτικά. Ή απλά θέλεις να μπορείς να ικανοποιείσαι είτε είσαι single αυτή την περίοδο είτε όχι, γιατί ο οργασμός είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση. Ας πούμε τέλος πάντων ότι χρειάζεσαι έναν δονητή. Τι γίνεται με τα sex toys; Ποιες επιλογές υπάρχουν;

Ενώ είμαστε πια εξοικειωμένοι με το φυσιολογικό, πολλές φορές χρειάζεται να μπούμε σε κακόγουστα sex shops και να ανέβουμε σκοτεινές σκάλες. Καταλήγουμε να διαλέγουμε από ένα πολύ μικρό ραφάκι ένα εμφανώς ψεύτικο, πλαστικό, πέος, το οποίο δεν ξέρουμε από τι υλικά είναι φτιαγμένο. Στο μεταξύ, σε όλη τη διάρκεια της αναζήτησης, μας ακολουθεί ένας πωλητής ή μια πωλήτρια με υπερβολικά πολλά leather items στο outfit της. Πότε σταματάει το στερεότυπο σε όλο αυτό;

“Ιστορικά, η βιομηχανία κυριαρχείται από άντρες και τα διαθέσιμα προϊόντα είναι υπερβολικοί dildo σε σχήμα φαλλού”, εξηγεί η Polly Rodriguez στο Elle. Η Polly είναι επιχειρηματίας και co-founder της Unbound, μιας από τις καινούργιες -με γυναικεία κατεύθυνση- εταιρείες. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το “κενό στην απόλαυση” στη βιομηχανία των sex toys.

Τι προσφέρει;

“Sex tech” συσκευές πραγματικά φτιαγμένες για γυναίκες. Με marketing που γίνεται με τρόπους που είναι καλαίσθητοι, cool και εντελώς διαχωρισμένοι από το πορνό. Ο μεγαλύτερος σκοπός της είναι να φέρει την επανάσταση στη γυναικεία σεξουαλικότητα όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τον μέσο όρο. Ή από το πώς την αντιλαμβάνονται και τη βιώνουν οι γυναίκες.

“Προϊόντα σχεδιασμένα από μια αντρική προοπτική δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Σε κάθε τομέα, η καλύτερη λύση σε ένα πρόβλημα έρχεται από κάποιον που έχει προσωπική εμπειρία”, λέει η Rodriguez.

“Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται κλειτοριδική διέγερση για να έρθουν σε οργασμό. Με το σχήμα των προϊόντων που ήταν διαθέσιμα μέχρι τώρα, δεν υπήρχε κανένας συσχετισμός με αυτό”. Έτσι ανέβηκαν σε αγοραστική ζήτηση προϊόντα που ήταν περισσότερο συμβατά με τις γυναικείες ανάγκες.

COURTESY OF @UNBOUNDBABES

Σύμφωνα με την ιδρύτρια του Future of Sex, πλέον δημιουργούνται όλο και περισσότερα sex toys με στόχο την υγεία του κόλπου αλλά και το πνευματικό wellness.

“Είμαστε σε ένα πολύ ενδιαφέρον cultural σημείο, και αυτό οφείλεται στην εισροή γυναικών στη βιομηχανία. Γιατί σκέφτονται πως εκείνες μπορούν να το κάνουν καλύτερα. Και πως καταλαβαίνουν το γυναικείο σώμα”. Τα brands αυτά, με μια φεμινιστική προσέγγιση, προσπαθούν να “μιλήσουν” ευθέως στις γυναικείες ανάγκες και να κάνουν το γυναικείο φύλο να καταλάβει πως μπορεί να συζητάει για το σεξ, όπως κάνει και για κάθε άλλο κομμάτι της καθημερινότητας.

Το αποτέλεσμα;

Προϊόντα που δε θα φαίνονταν καθόλου παράταιρα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Το Squish της Unbound, ένας millennial pink δονητής σε σχήμα αυγού, ένας άλλος με smart μνήμη που σου επιτρέπει να αποθηκεύσεις τον συνδυασμό έντασης και ταχύτητας που προτιμάς. Ένας μικροσκοπικός stimulator για την κλειτορίδα, τον οποίο δε χρειάζεται να κρατάς και μπορείς εύκολα να χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια του σεξ.

Επίσης, η εταιρεία Maude (με γυναίκες πίσω από την ιδέα και την ίδρυσή της) πουλάει λιπαντικά και φυσικά προφυλακτικά σε συσκευασίες που θυμίζουν Aesop.

COURTESY OF @MOONJUICE

Η επανάσταση που έπρεπε να έχει γίνει

Ψυχολόγοι και sex coaches μας κάνουν σαφές ότι η σεξουαλική ικανοποίηση είναι κάτι παραπάνω από μια απλή σωματική ανάγκη. Ωστόσο, βρισκόμαστε στο 2019 και τα ταμπού δεν έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχει ακόμα φόβος εκ μέρους των γυναικών στο να εκφράσουν την επιθυμία τους και στο να κάνουν embrace την αυτοϊκανοποίηση. Ακόμα και το να εντάξουν μεθόδους που να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες στο σεξ. Ας ελπίσουμε πως από εδώ και πέρα θα γίνει το ίδιο δεδομένη με την αντρική και το ίδιο safe προς αναφορά σε συζητήσεις. Στην τελική, μακάρι η νέα αισθητική των sex toys να τα κάνει items που μια γυναίκα θα είναι περήφανη να έχει στο συρτάρι της. Όχι “κρυμμένους” dildo σε πλαστικές σακούλες κάτω από τα καλοκαιρινά ρούχα στην πάνω ντουλάπα.


featured image: ELLE Australia