Η Ταμάρ Νοζάτζε δεν έχει μόνο ένα ιδιαίτερο όνομα, καθώς κατάγεται από την Γεωργία, αλλά και έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο ζωής. Ταξιδεύει πολύ συχνά και σε κάποια ταξίδια της επιλέγει να είναι μόνη. Έτσι, μέσα από τις εικόνες από τα ταξίδια της έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα πιο καλαίσθητα και ατμοσφαιρικά προφίλ στο Instagram.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Ταξίδι για μένα είναι να ξεφεύγω από την καθημερινότητα και να τρέφω το μέσα μου με γαλήνη, να απολαμβάνω τη διαδρομή και να γεμίσω εικόνες.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς “σπίτι” σου;

Υπάρχει στην Ελλάδα αυτή η πόλη και είναι στα Τρίκαλα. Είναι μια υπέροχη πόλη η οποία φροντίζει τους κατοίκους της και είναι ιδιαίτερα εγκάρδιοι. Είναι πολύ “μπροστά” σε πολλά θέματα όσον αφορά την οικολογική συνείδηση, κάτι που λατρεύω.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamar__Nozadze (@tamar__nozadze)

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι συνήθως οι καιρικές συνθήκες, είναι κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω και προσπαθώ να προσαρμοστώ ώστε να μην μου κάνουν τη ζωή δύσκολη! Έχω ταξιδέψει με πολλά, πολλά μποφόρ στα νησιά της Ελλάδος και λίγο αργότερα φυσικά υπήρχε απαγόρευση. Δεν ξέρω πως τη γλίτωσα εκείνη τη μέρα! Επίσης πρόκληση είναι και ο σωστός προγραμματισμός του ταξιδιού.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Συνήθως είναι εκείνο το μέρος που ανυπομονείς να δεις περισσότερο από κοντά, και όταν τελικά φτάνεις μπροστά του, σου κόβεται η ανάσα. Χαίρομαι που το έχω νιώσει και είναι ένα συναίσθημα που αναζητώ στη ζωή μου γενικά.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamar__Nozadze (@tamar__nozadze)

Solo travelling: πώς αποφάσισες την πρώτη φορά να ταξιδέψεις μόνη σου και τι θα έλεγες ότι απολαμβάνεις περισσότερο σε αυτό;

Ααα.. solo traveling! Την πρώτη φορά που αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου θυμάμαι ήταν όταν ένιωσα όλα να με πνίγουν, ήθελα απλά να πάρω το σκυλάκι μου και να φύγω χωρίς χάρτες, χωρίς να κλείσω τίποτα απολύτως από ξενοδοχεία κ.λπ και απλά να οδηγήσω μέχρι να βρω ένα μέρος που να με ηρεμίσει. Το βρήκα. Οδήγησα πολλές ώρες με πολλές στάσεις και μόλις έβρισκα όμορφο τοπίο κάναμε στάση, έκανα βόλτες με το σκυλάκι μου, χάζευα και έπαιρνα βαθιές ανάσες. Απόλαυσα ιδιαίτερα τη διαδρομή γιατί είδα πολλά όμορφα μέρη αλλά περισσότερο απόλαυσα την ηρεμία που ένιωσα μέσα μου.

Συνήθως ταξιδεύω τους καλοκαιρινούς μήνες σε χειμερινούς προορισμούς. Υπάρχει τελείως διαφορετική ομορφιά και ηρεμία από κάθε άποψη. Είναι κάτι που συνιστώ γενικά.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Η παιδική μου ηλικία δεν είχε πολλά ταξίδια είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η καταγωγή μου είναι από την Γεωργία και τότε τα ταξίδια που κάναμε ήταν στο χωριό είτε του πατέρα μου είτε της μητέρας μου. Του πατέρα μου ήταν περισσότερο χειμερινός προορισμός και της μητέρας μου περισσότερο καλοκαιρινός προορισμός. Λάτρευα και τα δυο αλλά είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία το χωριό της μητέρας μου μιας και το σπίτι μας είναι χτισμένο πάνω σε έναν υπέροχο και καταπράσινο λόφο. Είχαμε όλων των ειδών τα ζωάκια που έχω αδυναμία και μεγάλη αγάπη. Πίσω από τον λόφο είχε έναν καταρράκτη, με πολύ μικρή βλάστηση, που πηγαίναμε πολύ συχνά.

Ίσως από τότε να έχω το μικρόβιο για τη φύση και να με γαληνεύει όταν βρίσκομαι κοντά της.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamar__Nozadze (@tamar__nozadze)

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Νομίζω το αγαπημένο μου μέρος είναι η πατρίδα μου και συγκεκριμένα το χωριό της μητέρας μου, εκεί από όπου έχω τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Δυστυχώς δεν πηγαίνω πολύ συχνά αλλά έχω σκοπό να κάνω ένα road trip του χρόνου στη χώρα μου, μιας και δεν έχω δει σχεδόν τίποτα ακόμα.

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Τα ταξίδια έχουν πάντα κάτι να σου διδάξουν. Αυτό είναι το υπέροχο σε αυτά. Μαθαίνεις τον εαυτό σου, μαθαίνεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις, μαθαίνεις τα όριά σου και ποιος είναι ο σκοπός που τα κάνεις. Έχω μάθει όλα τα παραπάνω για εμένα και σίγουρα νιώθω πιο ολοκληρωμένη από ότι πριν τα κάνω. Ανυπομονώ όμως να κάνω ακόμα περισσότερα. Υπάρχει τόση ομορφιά στον κόσμο!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Λυκούργος Στέφανος Τσάκωνας: Αν δεν περνούσα μέσα από τον αθλητισμό σήμερα θα ήμουν κάποιος άλλος