Φέτος ο χώρος που μας έχει δει πιο πολύ από κανέναν στο σπίτι μας είναι αναμφίβολα το γραφείο μας. Είτε είχες την τύχη να έχεις ένα ολόκληρο δωμάτιο-γραφείο είτε είσαι μια από εμάς που αναγκαστήκαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο στο σαλόνι μας, σίγουρα περνάς εκεί όλη την ημέρα σου. Και όπως είναι λογικό το βαρέθηκες. Όσο και εάν αλλάζεις μέρος τα διακοσμητικά στο γραφείο, όσα λουλούδια και εάν αγοράζεις για αυτό το βάζο που πάντα ήταν άδειο, τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά. Έχεις σκεφτεί ότι ίσως η αλλαγή που χρειάζεσαι να είναι λίγο πιο ριζική; Μην τρομάζεις, μπορείς με λίγα χρήματα να φτάσεις εκεί που θέλεις. Για παράδειγμα να αλλάξεις το χρώμα των τοίχων στο γραφείο σου. Ή στο αυτοσχέδιο γραφείο σου!

Για να σε βγάλουμε από τον κόπο να διαλέξεις ανάμεσα στις χιλιάδες επιλογές χρωμάτων και αποχρώσεων, σου βρήκαμε τα χρώματα που προτείνει οι ψυχολόγος Lee Chambers, συγκεκριμένα environmental psychologist, για το γραφείο σου.

Μπλε

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ̈ (@arteresting.bazaar)

Το μπλε είναι γνωστό πως προάγει την ηρεμία, τη συγκέντρωση και τη συναισθηματική ισορροπία, Αυτά δηλαδή που σε κρατάνε σε ισορροπία κατά την διάρκεια της εργασίας σου. Εάν όμως επιλέξεις το μπλε μην το παρακάνεις. Δοκίμασε να προσθέσεις στο χώρο και πιο ουδέτερα χρώματα γιατί αλλιώς το αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο και δεν βοηθάει στη χαλάρωση σου.

Κόκκινο

Το κόκκινο ως χρώμα για τον χώρο εργασίας είναι το λιγότερο δημοφιλές. Ο λόγος είναι πως σου αποσπάει την προσοχή. Αλλά το κόκκινο από την άλλη λειτουργεί κάπως σαν energy bar, σε κρατάει σε εγρήγορση και σε ξυπνάει. Ξέρεις, εκείνες τις ώρες 14:00 με 16:00 που έχεις μια ακατανίκητη επιθυμία να πάρεις έναν αναζωογονητικό υπνάκο. Εάν κατάλαβες ακριβώς τι εννοούμε, τότε το κόκκινο είναι το χρώμα σου.

Λευκό/Γκρι

Σταθερές επιλογές όπως το λευκό, το γκρι και όλες οι αποχρώσεις τους είναι στην κορυφή της λίστας. Πριν βιαστείς να βροντοφωνάξεις πόσο το βαριέσαι, ο Chambers ισχυρίζεται πως αυτό που δεν πρέπει να λείπει από το γραφείο σου είναι το κίτρινο χρώμα. Είτε θα επιλέξεις διακοσμητικά αντικείμενα, έργα τέχνης, μια κίτρινη πολυθρόνα, το σίγουρο είναι πως αυτό το χρώμα βοηθάει στο να θυμάσαι καλύτερα πολλές πληροφορίες και στο να μένεις σε εγρήγορση.

Ροζ ή Ροδακινί

Το ροζ ή το απαλό ροδακινί είναι το καλύτερο χρώμα για να έχεις ως backround σε ένα zoom meeting. Δείχνει φιλόξενο, χαρούμενο και θα θυμίζει στους συναδέλφους σου, σε περίπτωση που το έχουν ξεχάσει, τι διασκεδαστικό άτομο είσαι.

featured photo: unsplash.com/@mackiec