Το διαμέρισμα σου είναι πολύ μικρό αλλά χρειάζεσαι ένα γραφείο; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι όχι μόνο να το χωρέσεις αλλά και να είναι σαν να βγήκε μόλις από το Pinterest.

Το γραφείο είναι απαραίτητο σε ένα σπίτι. Εκεί  είναι ο χώρος όπου εργάζεσαι, διαβάζεις ή οργανώνεις τις λίστες σου. Για όποια χρήση και αν το θες, μην σε αγχώνει το γεγονός πως το σπίτι σου ίσως δεν το χωράει. Μπορείς να αξιοποιήσεις το σαλόνι σου, κάποιες εσοχές ή να αλλάξεις λίγο το χώρο σου για να ενταχθεί και το γραφείο. Μάθε λοιπόν πως μπορείς να δημιουργήσεις ένα στιλάτο home office:

1. Άλλαξε τη διάταξη των επίπλων σου

Μην τρομάζεις στη σκέψη. Μπορείς απλώς να κάνεις μερικές κινήσεις που θα “ανοίξουν” το χώρο σου προκειμένου να μπορείς να τοποθετήσεις το έπιπλο και την καρέκλα σου. Μετακίνησε για παράδειγμα τον καναπέ σου ή το κρεβάτι σου προς τον τοίχο και βάλε το γραφείο σου κοντά στο παράθυρο. Ή το αντίθετο. Αν κάνεις μικρές αλλαγές, σίγουρα όλα θα χωρέσουν.

Designer: Christophe Vendel

2. Αξιοποίησε εσοχές

Μπορεί να έχεις κάποιες εσοχές στο σπίτι που μένουν ανεκμετάλλευτες. Μπορείς να κατασκευάσεις ένα DIY έπιπλο με μικρά ραφάκια και να το διακοσμήσεις. Θα είναι σαν μία μικρή γωνιά βιβλίου στο σπίτι σου.

3. Κάνε την ντουλάπα σου home office

Αν έχεις ήδη χώρο για τα ρούχα και τα παπούτσια σου, μπορείς να αξιοποιήσεις την ντουλάπα σου για να φτιάξεις μια γωνιά γραφείου. Κάνε τις απαραίτητες αλλαγές που θες και ξεκίνα να διακοσμείς το νέο σου γραφείο!

4. Βάλε το γραφείο σου πίσω από τον καναπέ

Αν βλέπεις πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι από τα παραπάνω στο χώρο σου, ένταξε το home office σου στο σαλόνι σου. Μπορείς να το βάλεις πίσω από την πολυθρόνα ή τον καναπέ. Με αυτό τον τρόπο θα διαχωρίζεις τη χαλάρωση του καναπέ από το work mood  που θα έχει το γραφείο πίσω του.

Homepolish

5. Υποδέξου τους καλεσμένους σου με την παρουσία του γραφείου σου

Ή αλλιώς, τοποθέτησε το έπιπλο σου κοντά στην είσοδο. Δεν είναι καθόλου ενοχλητικό. Αντίθετα, μόλις μπαίνεις στο σπίτι λαμβάνεις την αίσθηση που ήθελες να πετύχεις εξ αρχής με το γραφείο σου. Το minimal στοιχείο που έχει ούτως ή άλλως το home desk μπορεί να κάνει πολύ πιο μοντέρνο το χολ του σπιτιού σου.

6. Αγάπησε τα wallpapers

Τα wallpapers δίνουν κατευθείαν μία πιο προσωπική πινελιά στο χώρο του γραφείου σου. Μπορείς να διαλέξεις απαλά χρώματα ή και πιο σκούρα για minimal αποτελέσματα. Αν πάλι είσαι φαν του έντονου στοιχείου, ένα εκκεντρικό βυσσινί ή κόκκινο θα ταιριάξει πολύ ωραία.

7. Χρησιμοποίησε ξύλινες λεπτομέρειες

Μία ξύλινη καρέκλα ή σκαμπό, ξύλινα ράφια ή φωτιστικό γραφείου, κάνουν τη διαφορά. Αν έχεις επιλέξει ένα λευκό γραφείο για παράδειγμα, το ξύλινο στοιχείο δημιουργεί αντιθέσεις.

Designer: Marie Olsson Nylander

8. Φτιάξε ένα bar home office

Το να κάθεσαι συνεχώς χαμηλά στη θέση του γραφείου, ίσως σε κουράζει και θες μια αλλαγή. Μπορείς να ενσωματώσεις στο χώρο σου ένα ψηλότερο γραφείο που θα θυμίζει stand που συναντάς σε μπαρ. Αντίστοιχα, θα μπορείς να επιλέξεις και ψηλότερη καρέκλα. Θα είναι σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο Internet cafe και όχι στο σπίτι σου!

featured photo: Designer: Catalina Estrada