Όλοι μας γνωρίζουμε άτομα που θαυμάζουμε σε επαγγελματικό ή και προσωπικό επίπεδο και θέλουμε όσο τίποτα άλλο να μάθουμε πώς τα κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους.

ΟΚ, η επιτυχία είναι μια έννοια υποκειμενική, δεν έχει το ίδιο σημείο αναφοράς για όλους, αλλά ό,τι και να σημαίνει για σένα, υπάρχουν κάποιοι καθολικοί τρόποι που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να βελτιωθείς όπου εσύ θεωρείς πως χρειάζεσαι. Σταμάτα λοιπόν να δικαιολογείσαι, και η μέρα της Beyoncé 24 ώρες έχει.

Ξύπνα νωρίς

Ας μη γελιόμαστε, το πρωινό ξύπνημα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ειδικά αν είσαι βραδινός τύπος ή  night owl, που λέμε και στο χωριό μου. Θέλει πολλή πειθαρχεία και επιμονή για να καταφέρεις να το κρατήσεις. Όπως όμως και πολλά πράγματα, είναι κι αυτό κάτι που συνηθίζεται. Μια έρευνα του Harvard Business Review έδειξε πως άτομα που δουλεύουν περισσότερο τις πρωινές ώρες, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη καριέρα.

Το να ξεκινάς νωρίς τη μέρα σου σού επιτρέπει να αφιερωθείς περισσότερο στην πραγμάτωση των στόχων σου και να δημιουργήσεις μια επιτυχημένη ρουτίνα. Πιο συγκεκριμένα δοκίμασε να κάνεις 10’ διαλογισμό και στη συνέχεια 2’-3’ γυμναστική ή stretching, ώστε να ξυπνήσεις το σώμα σου. Τέλος ακολουθείς την κλασική πρωινή ρουτίνα: ντουζ και φρεσκάρισμα.

Φτιάχνε To-Do-Lists

Οι λίστες είναι ο ιδανικός τρόπος να οπτικοποιήσεις τις προτεραιότητές σου και σε βοηθάνε στο να μην παραλείψεις κάποιο σημαντικό task της ημέρας. Δοκίμασε να φτιάξεις δύο: μια με τους προσωπικούς σου στόχους και μια με τους επαγγελματικούς.

Μην πέφτεις σε δικές σου παγίδες

Είναι πολύ εύκολο να ενδώσεις στις παλιές σου συνήθειες, μόλις δεις ότι κουράζεσαι από την αλλαγή της μέχρι πρόσφατα ρουτίνας σου. Γι’ αυτό προσπάθησε να κάνεις μικρές αλλαγές, όπου πιστεύεις πως είναι πιθανότερο να κυλήσεις. Για παράδειγμα αν ξέρεις ότι μάλλον θα είσαι πολύ κουρασμένη για να πας γυμναστήριο μετά τη δουλειά, κάνε τη γυμναστική σου πριν τη δουλειά.

Φρόντισε το σώμα και το πνεύμα σου

Η συνταγή της επιτυχίας εξαρτάται άμεσα και από το πως φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Το να κοιμόμαστε 7-9 ώρες καθημερινά, να τρώμε υγιεινά και να κάνουμε μικρά διαλείμματα από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όπου βλέπουμε ότι τα χρειαζόμαστε, είναι μερικοί τρόποι.

Οργάνωσε το χώρο εργασίας σου

Όπου καθαρός χώρος, και καθαρό μυαλό. Και όπου καθαρό μυαλό, και καλύτερη ποιότητα εργασίας. Η οργάνωση και η καθαριότητα είναι παράγοντες που επηρεάζουν τα επίπεδα του άγχους μας. Όταν το μάτι βλέπει ακαταστασία, αυτό επηρεάζει αρνητικά τη σκέψη και τη συγκέντρωσή μας.

Επίλεξε έξυπνα τον περίγυρό σου

Όλοι μας είμαστε κατά κάποιο τρόπο ο συνδυασμός του εαυτού και του περίγυρού μας. Τα άτομα που επιλέγουμε να ερχόμαστε σε επαφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που σχετίζονται με την επαγγελματική και την προσωπική μας επιτυχία. Αν περιβάλλεσαι από άτομα αισιόδοξα, που γενικά βλέπουν τις θετικές πλευρές των καταστάσεων και που σε κάνουν να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου, αυτό περνάει και δική σου ψυχοσύνθεση.

featured photo: Twenty20.com/InLightOut