Ίσως να έχεις παρατηρήσει σε σπίτια φίλων ή και στο δικό σου διαμέρισμα, τις εσοχές στους τοίχους που μόνο οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές μπορούν να κατανοήσουν. Κρυμμένες γωνιές και εσοχές που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αφήσει εντελώς ανεκμετάλλευτες γιατί ακριβώς δεν βρίσκουμε τον τρόπο να τις αξιοποιήσουμε.

Σήμερα θα βρεις τον τρόπο. Οι εσοχές αυτές, μπορούν να χρησιμεύουν τόσο διακοσμητικά όσο και αποθηκευτικά. Η διττή χρήση τους μπορεί να εξοικονομήσει άμεσα χώρο στο διαμέρισμα σου αλλά και να δώσει μία εξίσου minimal –και όχι μόνο- οπτική στο σπίτι σου.

Ποιοι είναι οι τρόποι να αξιοποιήσεις τις γωνιές αυτές στο σπίτι σου;

1. Ως αποθηκευτικό χώρο για τα εργαλεία της κουζίνας σου

esoxes diakosmisi

Είναι αλήθεια ότι τα αντικείμενα που χρειάζεσαι για την κουζίνα και τη μαγειρική είναι πολλά. Τι πιο ευέλικτο λοιπόν από το να τα έχεις όλα ταξινομημένα σε έναν αποθηκευτικό χώρο; Μπορείς να το δοκιμάσεις με τα πιάτα αλλά και με τα σκεύη και τα gadgets. Έτσι, θα ξέρεις που βρίσκεται το καθετί ανά πάσα στιγμή.

2. Ένας χώρος για να διαβάζεις

esoxes diakosmisi

Συγκέντρωσε έναν αριθμό βιβλίων που έχεις διαβάσει -ή όχι ακόμη- στο σαλόνι και τοποθέτησε τα σε «στοίβες». Ο χώρος σου θα μετατραπεί αμέσως σε ένα πιο cozy περιβάλλον. Που ξέρεις, ίσως αυτή η ιδέα να σε βάλει σε σκέψεις και κάθε φορά που κάθεσαι στο σαλόνι, να διαβάζεις και μερικές σελίδες ακόμα.

3. Μετάτρεψε την εσοχή σε χώρο ύπνου

esoxes diakosmisi

Αν μιλάμε για μία ανοιχτή εσοχή τοίχου, τότε έχεις μπροστά σου μία πολύ καλή ευκαιρία για να δημιουργήσεις ένα είδος ξενώνα. Διακόσμησε το με φωτάκια, όμορφα μαξιλάρια και σεντόνια και έχεις άμεσα έτοιμο έναν καινούριο χώρο. Εκτός από αυτό όμως, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και ως χώρο αποθήκευσης μεγάλων αντικειμένων, όπως οι βαλίτσες ή ο αθλητικός εξοπλισμός.

4. Εκμεταλλεύσου το για ένα μικρό γραφείο

esoxes diakosmisi

Αν έχεις μια εσοχή στο δωμάτιο σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις με αυτή, σου έχουμε τη λύση. Μεταμόρφωσε τη σε ένα μικρό, minimal γραφείο. Διακόσμησε το με posters ή πίνακες. Αυτό σίγουρα θα αλλάξει την αισθητική του χώρου σου.

5. Ως λεπτομέρεια ενός μοντέρνου σαλονιού

esoxes diakosmisi

Αν έχεις δύο εσοχές στο σαλόνι σου, μπορείς να αξιοποιήσεις τη μία σαν αποθηκευτικό χώρο των ξύλων για το τζάκι σου καθώς αυτό, θα σε διευκολύνει ιδιαίτερα. Από την άλλη, μπορείς να αξιοποιήσεις τη δεύτερη εσοχή, τοποθετώντας ένα κάθισμα που θυμίζει παγκάκι.

6. Ως βοηθητικό spot εισόδου

esoxes diakosmisi

Αν η γωνιά του τοίχου είναι αρκετά στενή και δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με αυτή, τότε χρησιμοποίησε τη ως καλόγερο για τα jackets, τις τσάντες ή τα κασκόλ σου. Αν μάλιστα βρίσκεται και κοντά στην πόρτα του σπιτιού, ακόμα καλύτερα.

7. Ως κύριος αποθηκευτικός χώρος σε ένα υπνοδωμάτιο

esoxes diakosmisi

Αν νιώθεις πως τα πράγματα σου δεν χωράνε πια στο γραφείο ή στις ντουλάπες σου, ξεκίνα να τοποθετείς κάποια από αυτά στις μικρές αυτές εσοχές. Θα εξοικονομήσεις χαμένο χώρο αλλά και θα δώσεις ζωή σε αυτές τις γωνίες.

8. Ως ράφι για τα απαραίτητα

Αυτό μπορεί να αφορά είτε την κουζίνα σου, είτε το υπνοδωμάτιο σου, είτε το μπάνιο σου. Για παράδειγμα, αν υπάρχει στην κουζίνα μία πολύ μικρή γωνιά, αξιοποίησε τη για το αλάτι και το πιπέρι. Για το υπνοδωμάτιο, χρησιμοποίησε τη για τα καλλυντικά σου ενώ αν βρίσκεται στο μπάνιο, τοποθέτησε τα προϊόντα περιποίησης.

photos: www.thespruce.com