Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, αυτά με την επιγραφή sulfates free είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα του τριχωτού.

Τα προτείνουμε για κάποιους συγκεκριμένους τύπους μαλλιών αλλά σε κάποιους άλλους δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιούνται.

Τα θειικά άλατα είναι τα συστατικά που δημιουργούν τον πλούσιο αφρό. Είναι οι παράγοντες που διευκολύνουν το νερό να αναμειγνύεται με τα έλαια, τα κατάλοιπα των καλλυντικών προϊόντων, τους ρύπους, το σμήγμα ή τη σκόνη που συσσωρεύονται στην τρίχα και στη συνέχεια, όλα μαζί να απομακρύνονται με το ξέβγαλμα.

Οπότε τα σαμπουάν sulfates free δεν απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του κεφαλιού και κρατάνε την υγρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα. Με απλά λόγια, δεν είναι τόσο «επιθετικώς καθαριστικά» χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν καθαρίζουν.

Αν έχεις βαμμένα μαλλιά, ειδικά με έντονα χρώματα κι όχι απλά με ξανθές ανταύγειες, αυτά τα σαμπουάν θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη φωτεινότητα και τη λάμψη των πρώτων ημερών στο χρώμα σου.

Αν έχεις κάνει κάποια τεχνική εργασία όπως κερατίνη, πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο τέτοια σαμπουάν για τη μεγαλύτερη διάρκεια της.

Επίσης αν έχεις ξηρά μαλλιά με τάση για φριζάρισμα θα σε βοηθήσουν πολύ τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα γιατί θα τα βοηθήσουν να είναι πιο στιλπνά, απαλά και πειθαρχημένα.

Από εκεί και πέρα το θειικό άλας χρειάζεται σε μαλλιά πολύ λιπαρά γιατί αλλιώς θα νιώθεις οτι δεν καθαρίζουν όσο θα ήθελες, χρειάζεται σε πολύ λεπτά μαλλιά γιατί αλλιώς θα χάσεις τον όποιο φυσικό όγκο έχουν και χρειάζεται επίσης σε φυσικά μαλλιά, άβαφα που δεν έχουν κανένα θέμα και είναι ωραία και γυαλιστερά γιατί αλλιώς μπορεί να μετατραπούν σε λιπαρά.

Το ότι κυκλοφορούν όλο και περισσότερα προϊόντα στην αγορά που πιστεύεις οτι  είναι πιο healthy (και είναι) δεν σημαίνει οτι ταιριάζουν όλα για όλους. Σε κάθε περίπτωση εμπιστεύσου και συμβουλεύσου τους ειδικούς και θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει και αναδεικνύει τα καλά των μαλλιών σου.