Το lockdown έχει φέρει νέες διστάσεις στη δουλειά από το σπίτι. Η πολύωρη καθιστική εργασία είναι πιθανό να σου έχει προκαλέσει πόνους στη μέση.

Όταν η εργασία σου είναι πολύωρη και καθιστική, η μέση σου είναι από τα πρώτα σημεία που καταπονούνται. Όσο βολικό και αν είναι από κάποια άποψη το home office, το σώμα σου υποχρεώνεται να καθηλωθεί αρκετές ώρες σε μία καρέκλα, με αποτέλεσμα να πονάς στο τέλος της ημέρας.

Επομένως, τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό τον πόνο στη μέση, στην πλάτη, στα πόδια και γενικά στο σώμα σου; Με μερικές ασκήσεις Pilates ο πόνος στη μέση σου θα μειωθεί κατά πολύ ενώ θα νιώθεις όλο σου το σώμα πιο αναζωογονημένο. Αν δεν έχεις ξανά κάνει  Pilates, μην ανησυχείς. Οι ασκήσεις αυτές είναι απλές, σύντομες και αποτελεσματικές.

1. Ενεργοποίησε το θώρακα σου

Ξάπλωσε κάτω και τοποθέτησε τα γόνατα κοντά στο στήθος σου. Αυτή είναι μία από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις Pilates, καθώς εξυπηρετεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Άπλωσε τα γόνατα σου στην ευθεία του σώματος σου και φέρε τα ξανά κοντά στο στήθος. Κάνε 10 επαναλήψεις  και πάρε καλές αναπνοές.

2. Ενεργοποίησε τους γλουτούς σου

Ξάπλωσε στη δεξιά πλευρά του σώματος σου. Με 10 επαναλήψεις ξεκίνα να κάνεις επεκτάσεις του ποδιού σου. Έπειτα, κάνε την επέκταση του άλλου ποδιού, ξαπλώνοντας από την αριστερή πλευρά του σώματος σου. Μην ξεχνάς τις αναπνοές σου.

3. Ενεργοποίησε τη σπονδυλική σου στήλη

Ξάπλωσε με την μέση σου ευθεία στο πάτωμα, λυγισμένα γόνατα και τα χέρια σου απλωμένα αντίστοιχα. Ξεκίνα να ανεβάζεις τη λεκάνη σου, κρατώντας σφιχτή την κοιλιά σου. Επανάλαβε για 10 φορές, εκπνέοντας όταν ανεβάζεις τη λεκάνη σου.

4. Ενεργοποίησε την πλάτη σου

Πάρε τη θέση ραχιαίων και τέντωσε πολύ καλά τα χέρια και τα πόδια σου προς τα πίσω. Με καλές αναπνοές και μερικέ επαναλήψεις θα αποφύγεις πιθανά πιασίματα στη μέση σου και θα ενεργοποιήσεις την πλάτη σου σε χρόνο μηδέν.

featured photo: Instagram: @maia.wellco