Κανείς δεν έχει αμφιβολία πως το να διακοσμήσεις το σπίτι σου, και μιλάμε για όλο τον χώρο και όχι για μια γωνιά ή ένα δωμάτιο, είναι μια τρομερά αγχωτική διαδικασία. Ιδανικά όμως αυτή θα έπρεπε να είναι μια διαδικασία με περισσότερη χαρά, ανυπομονησία και δημιουργικότητα και λιγότερο άγχος.

Για αυτό εδώ θα δεις μερικές πολύ βασικές και απλές συμβουλές, που μπορεί όμως να σε σώσουν. Και εσένα και το σπίτι σου!

Βάλε προτεραιότητες

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leclair Decor (@leclairdecor)

Αποφάσισε αρχικά από πού θα ξεκινήσεις. Από το υπνοδωμάτιο; Την κουζίνα; Ή καλύτερα το μπάνιο; Το να ξεκινήσεις να βρίσκεις ιδέες και να διακοσμείς όλα τα δωμάτια ταυτόχρονα θα σε κουράσει και θα χάσεις όλη την ενέργειά σου.

Διάλεξε το δωμάτιο που περνάς τον περισσότερο χρόνο σου και επένδυσε αρχικά εκεί τον χρόνο και τα χρήματά σου.

Μη συγκρίνεις 

Έχουμε πει ξανά για τα θετικά και τα αρνητικά των social media. Μέσα στα αρνητικά συγκαταλέγεται και το ότι αναπόφευκτα συγκρίνεις. Συγκρίνεις δουλειές, σώματα, σπίτια και γενικότερα ζωές. Σίγουρα πολλοί θα θέλαμε το σπίτι μας να μοιάζει με εξώφυλλο του Architectural Digest, τη στιγμή που μόλις έφυγε ο διακοσμητής και πάτησε το κλικ ο φωτογράφος, αλλά αξίζει η υπερπροσπάθεια για να το καταφέρεις; Και στην τελική, αξίζει;

Δες τις δικές σου ανάγκες, ανακάλυψε τη δική σου, μοναδική αισθητική και επένδυσε σε μια διακόσμηση που θα χαροποιεί εσένα αρχικά. Μόνο έτσι θα κάνεις τη διαδικασία πιο ευχάριστη και δημιουργική.

Δώσε βάση στο να τελειοποιείς μικρές γωνιές

Σίγουρα τα μεγαλύτερα δωμάτια χρειάζονται και περισσότερο κόπο-χρόνο-χρήμα για να τελειοποιηθούν. Και σίγουρα μέχρι να γίνει αυτό δεν θα παίρνεις ικανοποίηση από την εικόνα, θα νιώθεις απογοήτευση.

Για αυτό προσπάθησε να τελειοποιείς σιγά σιγά πιο μικρούς χώρους, όπως το μπάνιο για παράδειγμα, ή μια γωνιά στο σαλόνι. Όταν θα βλέπεις αυτά τα σημεία θα παίρνεις κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα.

Βρες εναλλακτικές

Το ότι έχεις “ερωτευτεί” μια συγκεκριμένη πολυθρόνα ή ένα σετ σεντόνια αλλά είναι πολύ μακριά από το δικό σου budget δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τα αποκτήσεις κιόλας. Υπάρχουνε δεκάδες καταστήματα με είδη διακόσμησης και έπιπλα, για όλα τα γούστα και με όλες τις τιμές.

Με μια καλή έρευνα αγοράς δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις, έτσι όπως το θέλεις!

Ανάδειξε τα κομμάτια που ήδη έχεις

Πριν σε πιάσει πανικός και αρχίσεις να πετάς ή να χαρίζεις αντικείμενα που ήδη έχεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και κοίτα γύρω σου. Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα που θα ταίριαζαν τέλεια στη νέα διακόσμηση ή ποια θα μπορούσαν με μια μικρή μεταποίηση να συνεχίσουν να υπάρχουν στον χώρο;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι κορυφαίες τάσεις στη διακόσμηση για το 2021, όπως έχουν αναδειχθεί έως τώρα