Αν φέτος η διάθεσή σου για χριστουγεννιάτικο στολισμό περνάει μια φάση υποτονικότητας, δεν είναι ανάγκη μεταμορφωθείς σε Scrooge. Το hygge έχει τη λύση και εδώ. Η γνωστή σκανδιναβική τάση η οποία είναι συνώνυμο της απλότητας, του coziness και της θαλπωρής, όταν χρησιμοποιηθεί στη διακόσμηση του σπιτιού δίνει την αίσθηση του μινιμαλισμού.

Σε συνδυασμό με τα Χριστούγεννα, το αποτέλεσμα θα σου δώσει την εορταστική νότα που χρειάζεσαι χωρίς να χρειαστεί να κάνεις πολλά.

Erika Rax

Κλαδιά από πεύκο ή δενδρολίβανο, φύλλα, καρποί και όλα αυτά δεμένα σε ένα ταλαιπωρημένο κλαδί. Ιδανικά με μια χάλκινη λεπτομέρεια, συνθέτουν ένα κρεμαστό διακοσμητικό για τον τοίχο, την πόρτα ή το τζάκι σου.

Pinja Colada

Τα φωτάκια κάνουν έναν χώρο αυτομάτως πιο ζεστό. Για μια πιο γιορτινή διάθεση προμηθεύσου χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με σχήματα όπως αστέρια και διακόσμησε τη βιβλιοθήκη, το κεφαλάρι του κρεβατιού σου κλπ.

Becki Owens

Όταν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι μίνιμαλ, πρέπει να εστιάσεις στα απολύτως απαραίτητα. Φωτάκια και ελάχιστα στολίδια στο δέντρο, τα οποία μπορείς να φτιάξεις και μόνη σου, είναι υπεραρκετά. Ένα στεφάνι στο τζάκι και μια γούνινη κουβέρτα θα ολοκληρώσουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Makers Society

Πράσινα στεφάνια από ευκάλυπτο ή πεύκο και να τα κρεμάσεις στον τοίχο, είναι αρκετά να σε κάνουν να νιώσεις το γιορτινό πνεύμα αν είσαι λάτρης του μινιμαλισμού. Είναι κάτι που επίσης μπορείς αν φτιάξεις μόνη σου.

Zrínyi Azary

Η φύση είναι η ιδανική πηγή για να προμηθευτείς ό,τι χρειάζεσαι για διακόσμηση “the hygge way”. Και μιας και είναι χειμώνας και τα λουλούδια δεν είναι εύκολο να τα βρεις, την ίδια (ίσως και καλύτερη) δουλειά μπορεί να κάνουν τα κλαδιά. Λίγα κλαδιά σε ένα βάζο, κεράκια και λίγα στολίδια στο coffee table είναι αρκετά.

This Merry Thought

Ένα διαφορετικό advent calendar που θα έχει σαν βάση το κλαδί από ένα έλατο. Από το οποίο θα κρεμάσεις σπιρτόκουτα που μπορείς μέσα να βάλεις quotes, σοκολατάκια, φωτογραφίες, αφιερωμένα, ένα σε κάθε ημέρα του Δεκέμβρη.

Nalles House

Πιο μινιμαλιστικό δέντρο δύσκολα θα συναντήσεις. Ξύλινοι πύροι, λευκά φωτάκια και χειροποίητα διακοσμητικά στολίδια, το δέντρο αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για μικρά διαμερίσματα ή για τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού στα οποία θέλεις να δώσεις μια εορταστική νότα.

Hege in France

Και αφού ολοκληρώσεις με τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού ώρα να ετοιμάσεις τα δώρα. Απλό χαρτί σε φυσικό χρώμα, σπάγκος, ένα gift tag και λίγα φύλλα ευκαλύπτου θα κάνουν το δώρο που θα προσφέρεις πολύ όμορφο για να ανοιχτεί.

Δες ακόμα:
Κάνε τον καθρέφτη να κλέβει το spotlight στο μπάνιο σου
Ο σωστός τρόπος να περιποιηθείς τα φυτά σου τον χειμώνα
Coorie: Η απάντηση των Σκοτσέζων στο σουηδικό Hygge

featured image: London Resident Magazine