Το να είσαι φοιτήτρια και να έχεις και μια δουλειά μερικής απασχόλησης είναι δυστυχώς αναγκαίο κακό, αλλά και ρουτίνα για πολλούς. Το να οργανώνεις κατάλληλα το χρόνο σου όμως όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση σαν αυτή είναι πολύ σημαντικό.

Ορίστε μερικά tips σχετικά με το πώς θα μπορέσεις να οργανώσεις σωστά το χρόνο σου.

1. Πάρε ένα σημειωματάριο

Το πρώτο βήμα μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά είναι το πιο σημαντικό. Το σημειωματάριό σου θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος, θα πρέπει να πάθεις εμμονή μαζί του και να το παίρνεις παντού.

2. Διάβασε με πρόγραμμα

Μπορεί το να διαβάζεις να είναι παιχνιδάκι, αλλά όταν έχεις πολλά πράγματα στο μυαλό σου γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης σου. Βρες ένα κενό στο πρόγραμμά σου και μείνε μέσα ώστε να κάνεις επανάληψη. Μπορεί τη μία μέρα να είναι μισή ώρα και δύο ώρες την επόμενη. Όπως και να ‘χει, μπες σε πρόγραμμα.

3. Ξεκίνησε με τις μεγάλες εργασίες σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι το να βάζεις προτεραιότητες. Αν μπορείς, ξεκίνα από τις μεγάλες εργασίες όσο πιο σύντομα γίνεται. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα δε θα ξενυχτάς γράφοντας το βράδυ πριν το deadline.

society19.com

4. Εκμεταλλεύσου τα κενά σου

Ο μόνος τρόπος να βγεις κερδισμένος είναι το να εκμεταλλεύεσαι τα κενά που έχεις κάθε μέρα. Αν περνάς μια ολόκληρη μέρα στη σχολή, εκμεταλλεύσου το διαβάζοντας στη βιβλιοθήκη ή γράφοντας μια εργασία που έχεις.

5. Βάλε στόχους και υλοποίησέ τους

Αυτή η ιδέα μπορεί να κάνει ακόμα και τη μεγαλύτερη εργασία να μοιάζει εύκολη. Ξεκίνα βάζοντας μικρούς στόχους κάθε μέρα, σχετικά με πράγματα που θα πρέπει να ολοκληρώσεις.

6. Άσε στην άκρη το κινητό σου

Σίγουρα δεν είναι κάτι το εύκολο όταν γύρω σου υπάρχουν τόσοι πειρασμοί, όπως το Instagram και όλες εκείνες οι εφαρμογές που σου αποσπούν την προσοχή. Και πίστεψέ με, ο δρόμος προς την επιτυχία είναι ένας: χρησιμοποίησε ένα app timer.

Δες ακόμα:
5 σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι όταν ψάχνεις για δουλειά
Πώς να διαχειριστείς έναν τοξικό εργοδότη
Οι 3 τύποι προσωπικοτήτων που πρέπει να επιδιώξεις να συνεργαστείς μαζί τους

Πηγή: society19.com featured image: Unsplash| Lonely Planet