Αν κάτσεις και σκεφτείς τα είδη των προσωπικοτήτων με τους οποίους επιλέγεις να συνεργάζεσαι ή να έρθεις πιο κοντά, μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον εαυτό σου και την πορεία της ζωής σου. Κάποιοι μπορεί να σε κρατάνε πίσω και να μην σε αφήνουν να προχωρήσεις. Άλλοι σε ωθούν να κάνεις βήματα μπροστά, έστω και με το ζόρι.

Τελικά, ποιους τύπους ανθρώπων/προσωπικοτήτων πρέπει να επιδιώκεις να έχεις δίπλα σου εργασιακά;


Σκεπτόμενους

Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι ή σκεπτικιστές, ειδικεύονται στο να βρίσκουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Απολαμβάνουν την ανάγνωση, την έρευνα και το να μοιράζονται με τους άλλους μικρά ή μεγάλα συμπεράσματα. Δώσε ένα πρόβλημα σε έναν στοχαστή/σκεπτικιστή και αυτός θα σου αναπτύξει διάφορες λύσεις. Στην προσωπική τους ζωή, είναι οι άνθρωποι που πάντα σκέπτονται. Το βλέπεις στα μάτια τους ότι τους απασχολούν ένα εκατομμύριο σκέψεις και ιδέες. Η σχέση σου με αυτά τα άτομα θα αποτελέσει την κύρια πηγή εύρεσης λύσεων σε προβλήματα περισσότερο ή λιγότερο σημαντικά. Πράγμα που θα σε οδηγήσει σε μια πιο ψύχραιμη στάση ζωής.

Κοινωνικούς

Οι κοινωνικοί άνθρωποι επενδύουν στην δημιουργία (στρατηγικών και μη) σχέσεων. Απολαμβάνουν τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους, αλλά και την επιρροή που ασκείται και από τα δυο μέρη. Αξιοποιούν το ισχυρό τους δίκτυο για να βοηθήσουν (τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους) να επιτύχουν προσωπικούς /επαγγελματικούς στόχους. Τη στιγμή που θα του εκφράσεις μια ανησυχία, μια ιδέα ή μια πρόταση, το άτομο αυτό θα σε φέρει σε επαφή με τον κατάλληλο άνθρωπο που θα σε βοηθήσει να το κάνεις πραγματικότητα. Ο κοινωνικός τύπος προσωπικότητας είναι δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, linkedln). Η σχέση με ένα τέτοιο άτομο θα σε βοηθήσει να προσεγγίσεις τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να πετύχεις τους στόχους σου.

Αποφασιστικούς

Οι αποφασιστικοί άνθρωποι απλά κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν, θα αξιοποιήσουν τους πόρους που έχουν για να πετύχουν το στόχο τους. Δεν επαναπαύονται, είναι καινοτόμοι και ψάχνουν κίνητρα για να μην εφησυχάζουν και να βελτιώνονται συνεχώς. Όπως και οι κοινωνικοί, έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο που αξιοποιούν σε κάθε αφορμή. Απολαμβάνουν το προσκήνιο και θα κάνουν σχεδόν τα πάντα για να αποφέρουν αποτελέσματα και να κάνουν τη διαφορά στην κοινωνία. Οι αποφασιστικοί άνθρωποι κινούνται γρήγορα. Πώς θα τους αναγνωρίσεις; Είναι οι φοιτητές που αγαπούν αυτό που σπουδάζουν, είναι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες, είναι οι ευτυχισμένοι οικογενειάρχες. Προσέγγισέ τους και μάθε από αυτούς.


featured image: https://www.twenty20.com/galinkazhi/photos