Η γεννημένη στο Εδιμβούργο designer, Holly Fulton, μίλησε- μεταξύ άλλων- στη Vogue για το τι είναι το coorie.

Η επαφή με την οικογένεια

Αυτή η νέα τάση (στην πραγματικότητα είναι πολύ παλιά) και τι σημαίνει για εκείνη. “Για εμένα το coorie με κάνει να σκέφτομαι την άνεση της οικογένειας και του σπιτιού. Θυμάμαι ότι στη μητέρα και τη γιαγιά μου άρεσε πολύ το coorie. Σε αυτό έβρισκαν και μια αφορμή για να τις αγκαλιάσω. Το coorie είναι το αίσθημα της ασφάλειας που σου προσφέρει μια αγκαλιά.

Και συνεχίζει: “Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επιτομή της ασφάλειας και της αμοιβαίας αγάπης που η εν λόγω πράξη ενσαρκώνει για μένα. Η Σκωτία είναι το σπίτι μου. Ο ρυθμός της καθημερινότητας, αλλά και η ευαισθησία των ανθρώπων αντανακλάται σε μια πιο χαλαρή προσέγγιση για τη ζωή. Καθισμένη με τους γονείς μου στα Highlands, σε μια εξοχική κατοικία στο τέλος της οδού Cairngorms με καιρό άκρως φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο. Μιλώντας ασταμάτητα και σιγά σιγά να πίνουμε Caol Ila (ουίσκι ωρίμανσης τουλάχιστον 12 ετών). Αυτό είναι coorie.

Το μοντέλο Eilidh Alexander συμπληρώνει: “Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφω σπίτι μετά από μια πολύωρη φωτογράφιση και να έχω coorie με την οικογένειά μου. Στον καναπέ, δίπλα στη φωτιά, φορώντας καινούργιες πιτζάμες.”

Το coorie εξελίχθηκε από τον ορισμό που του είχε αποδοθεί ως αγκαλιά και ασφάλεια. Πλέον, περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία της παραδοσιακής ζωής της Σκωτίας. Η Gabriella Bennett, που έγραψε το βιβλίο The Art of Coorie: How To Live Happy The Scottish Way, το ορίζει ως “μια αίσθηση της δροσερής, σύγχρονης Καληδονίας”.

Instagram/guardswellfarm

Το φαγητό είναι coorie

Το φαγητό – παραδοσιακό και φτιαγμένο με αγάπη- είναι ένα χαρακτηριστικό του coorie“, λέει ο hair stylist Sam McKnight. “Tο coorie είναι η ζεστασιά σε μια κρύα βροχερή νύχτα, αλλά πολλές φορές αυτό σημαίνει και υπερβολικά πολύ φαγητό με αποτέλεσμα μια κοιλιά μεγέθους αρκούδας μέχρι τον Μάρτιο, οπότε το coorie μόνο με μέτρο για μένα!” γελάει. “Θα είμαι στη μητέρα μου στο New Cumnock, Ayrshire το Σαββατοκύριακο, όπου θα κάνει κρύο και θα βρέχει, θα είμαι όλη την ημέρα στο σπίτι τρώγοντας νόστιμο stodge από ντόπιους αρτοποιούς, αν και ξέρω ότι θα πάρει μια εβδομάδα για να το κάψω!

Αλλά σημαντικό είναι, στα πλαίσια του coorie, εκτός από τη ζεστασιά του σπιτιού, να απολαύσεις και την ύπαιθρο της Σκωτίας με τα μαγευτικά της τοπία προτείνει το μοντέλο Natasha Luwedde λέγοντας: “Τίποτα δεν αποτυπώνει το συναίσθημα καλύτερα από τα συναρπαστικά σκωτσέζικα τοπία μετά από μια μακρά πεζοπορία σε ένα από τα πολυάριθμα βουνά με τα οποία είμαστε ευλογημένοι.”

Αυτό που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι ότι καθώς ο καιρός παίρνει στροφή προς το κρύο, το coorie είναι αναμφισβήτητα ελκυστικό.


featured image: Unsplash|Tamar Waskey