Βρισκόμαστε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και η αφόρητη ζέστη αναμφίβολα έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο ύπνος, η διάθεση, η διατροφή δεν είναι τα μόνα που επηρεάζονται από την αύξηση της θερμοκρασίας αφού η άσκηση στη ζέστη μπορεί επίσης να είναι τρομερά δύσκολη.

Από τη μία πλευρά, δεν κάνει κρύο και νιώθεις την ανάγκη να προπονείσαι περισσότερο εκτός σπιτιού και όχι μέσα σε αυτό ή στο γυμναστήριο. Από την άλλη, εάν έχεις δοκιμάσει να κάνεις ποδήλατο ή να πας για τρέξιμο το καλοκαίρι, ξέρει ότι όλα γίνονται πολύ πιο δύσκολα στη ζέστη. Δεν είναι όμως μόνο η δυσκολία κατά τη διάρκεια της άσκησης που μπορεί να νιώθεις. Η αυξημένη θερμοκρασία μπορεί επίσης να επηρεάσει το ρυθμό της αποθεραπείας σου.

Η αποθεραπεία είναι εξίσου σημαντική με την προπόνησή σου. Βελτιώνει τον ύπνο, την όρεξή σου και την ικανότητά να αθλείσαι χωρίς πόνους στο μέλλον. Για αυτό εδώ θα δεις μερικές συμβουλές για το πώς μπορείς να επιταχύνεις την αποθεραπεία σου μετά από μια καλοκαιρινή προπόνηση.

Το κλειδί είναι η ενυδάτωση

Το σώμα σου χάνει περισσότερα υγρά όταν ασκείσαι στη ζέστη και έτσι αφυδατώνεται ο οργανισμός σου πολύ πιο εύκολα από ότι τον χειμώνα. Προσπάθησε να καταναλώνεις αρκετή ποσότητα νερού και ελάττωσε τα ροφήματα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Διάλεξε τον σωστό τρόπο αποθεραπείας

Είναι πολλοί οι τρόποι αποθεραπείας. Στη ζέστη όμως θα πρέπει να επιλέξεις αυτόν που σε δροσίζει εκτός από το να σε χαλαρώνει. Για αυτό αντί για έντονο περπάτημα μπορείς να κολυμπήσεις, εάν ζεις για παράδειγμα κοντά στη θάλασσα.

Ξεφορτώσου τον ιδρώτα όσο πιο γρήγορα μπορείς 

Στη ζέστη είναι λογικό να ιδρώνεις περισσότερο και ενώ ο ιδρώτας μπορεί να είναι εξαιρετικός για την υγεία του δέρματος γενικότερα, το νάτριο που βρίσκεται στον ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση του δέρματος. Οπότε θα πρέπει να έχεις μαζί σου πετσέτα για μετά την προπόνηση και φυσικά να κάνεις ένα δροσερό ντους αμέσως μόλις επιστρέψεις στο σπίτι.

Σωστή διατροφή

Είναι λογικό να αισθάνεσαι λιγότερη πείνα από το συνηθισμένο όταν κάνει ζέστη, ακόμη και μετά από την προπόνηση. Η πρόσληψη πρωτεϊνών και πολλών υδατανθράκων όμως αμέσως μετά την άσκηση μπορεί να κάνει την αποθεραπεία δυσκολότερη. Για αυτόν τον λόγο δοκίμασε δροσερά smoothies ή πρωτεϊνικά ροφήματα με πάγο.

Κοιμήσου καλά

Η άσκηση στη ζέστη επηρεάζει πολλά κομμάτια του οργανισμού σου για αυτό ένας ύπνος τουλάχιστον επτά ωρών είναι σημαντικός για να μπορέσεις να βρεις τον ρυθμό σου και να ξεκουραστείς. Εάν είναι δυνατός, κοιμήσου σε ένα δροσερό μέρος με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 26 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 σημεία στο σώμα σου που χρειάζονται ένα καλό stretching